Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:29 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ei sunt consilierii cu averi lipsă

ro

04 Dec, 2010 00:00 5251 Marime text
1_deschidere.jpgDeclaraţiile de avere ale unor consilieri locali nu au fost postate pe site-ul primăriei, chiar dacă termenul pentru a face acest lucru a expirat.

Aşadar, dacă vrem, spre exemplu, să vedem ce avuţie are consilierul Valentin Gabriel Pîrvulescu, de la PSD, nu putem. Pentru că declaraţia sa nu a mai fost actualizată din noiembrie 2009. Atunci, ne spunea că deţine un Jeep Wrangler achiziţionat în 2007, că nu are case sau terenuri, dar o împrumutase cu 8.500 de euro pe Mihaela Simona Pîrvulescu. De asemenea, este deja cunoscut faptul că social-democratul a împrumutat 58.000 de lei de la consilierul primarului Radu Mazăre, fostul secretar de stat din ministerul Transporturilor, Răducu Preda. Pîrvulescu nota că deţine funcţia de director al SC Tomis Marina Management SRL, antreprenorul general al lucrărilor pentru Marina Tomis şi business al celebrului Gheorghe Valentin Ionescu. Acesta din urmă, fost coleg de Institut de Marină cu primarul Radu Mazăre, este inculpat în dosarul retrocedărilor şi conduce SC Sisteme Internaţionale de Afaceri SA, concesionarul Portului Turistic Tomis. Printre altele...

Avuţii de PSD-işti

Nici declaraţia colegului său de partid, Ali Nurhan, nu a fost postată pe site. Dacă ne luăm după actul declarativ semnat anul trecut, directorul executiv al Handbal Club Municipal deţine un apartament în Constanţa, un autoturism Opel şi a câştigat în anul fiscal anterior completării declaraţiei 120.000 de lei. Lista declaraţiilor nedepuse se continuă cu cea a lui Daniel GeorgescuDaniel_Georgescu.jpg, PSD-ist şi administrator al SC Expertissa Constanţa SRL, câştigătoare a mai multor licitaţii la Primărie sau la Consiliul Judeţean. În actul completat pe 15 iunie 2009, Georgescu spunea că deţine un apartament cu două camere, o Skoda şi un Volskwagen. Declara un credit (2006 - 2010) de 7.000 de euro şi recunoştea că a adus acasă, în anul anterior, 42.000 de lei, faţă de 14.400 cât a câştigat soţia sa. Nici declaraţia lui George PapariGeorge_Papari.jpg nu apare pe pagina de Internet a Primăriei sau a Consiliului Local. Papari deţinea, potrivit actului completat pe 16 iunie 2009, un apartament achiziţionat în 2007, un credit (2007 - 2032) în valoare de 139.820 de euro şi câştigase, în total, din diverse surse, 65.624 de lei. De asemenea, PSD-istul o împrumutase cu 150.000 de euro pe Gabriela Munteanu. Vasile "Ţuţu" ChirondojanVasile_Chirondojan.jpg spune că şi-a depus declaraţia de avere la timp. Cu toate acestea, actul nu a fost postat pe site.

PDL-iştii Tănase şi Gheorghe, în "top"

Managerul general al SC Mamaia 2000 SRL avea anul trecut două terenuri, unul pe strada Banu Mihalcea şi un altul în zona Campus - CERONAV, două apartamente plus un spaţiu comercial (Complexul Cleopatra din Mamaia) şi trei autoturisme (Mercedes ML - 2003, Dacia Papuc - 2003 şi Mercedes B Class - 2007). Nea Ţuţu declasase că a câştigat anul anterior 1.602.974 de lei. Colegul său de PSD, Răducu PopescuRaducu_Popescu.jpg, figurează pe pagina de Internet cu o ultimă declaraţie completată pe 5.10.2009. Atunci avea o Dacie din 2005 şi un depozit bancar în valoare de 16.500 de euro. De asemenea, le datora câte 10.000 de euro lui Ion Popescu şi lui Ion Ghiţă. Democrat-liberalul Cristian TănaseCristian_Tanase.jpg nu are nicio declaraţie veche de avere, d-apăi vreuna nouă. Însă, găsim o declaraţie de interese semnată pe 29 ianuarie 2009, din care aflăm că PDL-istul este director general al SC Banconcept SRL şi membru fondator al Asociaţiei pentru libertate şi democraţie Constanţa. Ultimul pe lista celor fără declaraţie actualizată este PDL-istul Florin Gheorghe, administrator al SC Palmani şi SC Sara Line şi director al SC Magsil. Anul trecut avea bijuterii în valoare de 2.000 de euro, active financiare de 40.000 de lei + 1.000 lei, împrumutase cu 2.000 de euro societatea Magsil SRL. Atât el, cât şi soţia sa aduceau la bugetul familiei câte 8.400 de lei. Probabil că pe lună.

Marcela-şi face mea culpa

Secretarul Consiliului Local, Marcela Enache, ia vina asupra sa pentru lipsa declaraţiilor: "Le-au depus toţi consilierii. Eu nu am avut timp să le trimit să le pună pe site. Le-am trimis în două tranşe şi acum, pentru că am avut joi şedinţă extraordinară de consiliu local şi mai avem o alta pe 10, nu am avut timp să mă ocup şi de asta. Dar se va remedia problema". Pe de altă parte, consilierii locali spun că au avut grijă să trimită declaraţiile de avere la timp. Singurul care a recunoscut că a întârziat puţin a fost George Papari, care a spus că a fost plecat din localitate. Aşadar, aşteptăm să vedem cum a fost, din punct de vedere financiar, anul trecut pentru aleşii locali.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii