Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:31 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După „vizita“ Curții de Conturi Primăria Castelu s-a transformat în reclamant în instanță (galerie foto)

ro

12 Oct, 2016 00:00 3665 Marime text
În atenția magistraților din cadrul Judecătoriei Medgidia, Secția civil, au ajuns trei dosare cu același reclamant: comuna Castelu. Toate au fost înregistrate în data de 5 octombrie anul curent, iar pârâți sunt două structuri sportive - Asociația Sportivă Castelani Castelu și Asociația Club Sportiv Speranța Castelu, dar și Protoeria Medgidia.

Contactat telefonic, primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel, a declarat pentru ZIUA de Constanța că procesele respective au fost intentate de administrația publică locală ca urmare a constatărilor făcute de reprezentanții Curții de Conturi Constanța după verificarea activității Primăriei derulată anul trecut. „Curtea de Conturi a zis să recuperăm banii pe care i-am dat la sport. Este vorba despre câte 20 de mii de lei pe care i-am dat fiecărei asociații în perioada anului competițional 2014 - 2015“, a menționat șeful administrației publice locale.

Cât privește procesul cu Protoeria Medgidia, Anghel susține că Primăria Castelu a făcut o plată „printr-un contract realizat prin Protoeria Medgidia cu constructorul. Curtea de Conturi a zis că nu era bunul nostru (n.r. referire la comuna Castelu) și nu trebuia să achităm deși plata s-a făcut în baza unei situații de lucrări. Dacă cei de la Curtea de Conturi vor așa, așa vom proceda“, a afirmat edilul șef. Întrebat ce sumă ar trebui să recupereze Primăria Castelu, iniţial, Nicolae Anghel s-a eschivat să o facă publică. „Efectiv nu trebuie să o recuperăm. Trebuie să ne dea banii înapoi, iar noi să îi dăm banii constructorului direct. Între timp, am preluat biserica noi și facem plățile directe… În jur de 55-56 de mii de lei, nu știu sigur…Stați liniștiți că nu am luat niciun ban acasă, am adus“, a ținut să menționeze primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel.

Posibile efecte negative  

Edvin Gemambet, preşedintele AS Castelanii Castelu, a fost luat prin surprindere de acțiunea în instanță demarată de Primărie. „Sunt puţin nedumerit, am primit o adresă de la Primăria Castelu, legat de o rambursare de sumă, dar noi nu am primit sponsorizări şi nu am putut rambursa înapoi, către Primărie, acea sumă“, a declarat Edvin Gemambet pentru ZIUA de Constanța.
La rândul său, Daniel Benghea, antrenor la Speranţa Nisipari, a spus, ieri, că încă nu a aflat nimic despre demersul în instanţă al Primăriei Castelu și nu cunoaște motivul ce a determinat demararea acestui proces. În schimb, tot edilul șef a elucidat situația. „Asociaţia Club Sportiv Speranţa Castelu are mai multe secţii, dar funcţionează numai echipa de fotbal (n.r. Speranţa Nisipari, care evoluează în Liga a V-a a judeţului Constanţa). Vom face demersuri în instanţă, iar dacă aceasta spune că a avut dreptate Curtea de Conturi, vom găsi o soluţie, să vedem, vom scoate baza sportivă la vânzare să recuperăm suma. Banii nu i-a luat nimeni, au fost folosiţi pentru plata arbitrajelor, pentru transport, pentru echipament. În privinţa justificărilor, nu-i problemă. Problema e la modul de finanţare, că nu mai ai voie prin hotărâre de Consiliu, ceea ce s-a întâmplat zece ani, dar mă rog, asta-i viaţa, mergem înainte“, a declarat primarul Nicolae Anghel.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii