Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:05 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul „Portul" Bogatu, adus luni, în cătuşe, la Curtea Supremă

ro

16 Jul, 2011 00:00 2763 Marime text
1-portul_Eugen-Bogatu.jpgCei 21 de suspecţi arestaţi în dosarul „Portul" pentru care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au obţinut prelungirea stării de arest vor compărea, luni, în faţa magistraţilor Curţii Supreme.

Acuzaţii, în frunte cu fostul vameş şi totodată fost director portuar Eugen Bogatu, au atacat în recurs decizia instanţei de a se prelungi cu alte 30 de zile şederea lor în celulele Inspectoratului General al Poliţiei Române. Recursurile lor au fost înregistrate pe rolul Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie sub numărul 5886/1/2011, urmând să fie judecate luni, în şedinţa Completului de 5 Judecători al instanţei. Printre suspecţii care s-au adresat Curţii Supreme pentru punerea în libertate se mai numără, în afară de Eugen Bogatu, Sunai Cadîr (şeful Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa), Liviu Adrian Durbac, şeful autosuspendat al Biroului Vamal Constanţa Sud - Agigea, Ionuţ Marius Scrioşteanu, şeful Biroului Vamal Slobozia, dar şi afaceriştii Ning Guo, Rouchdir Mohamad, Qing Zhang, Aurelian Cătălin Pilcă şi alţii. Infracţiunile pentru care sunt cercetaţi de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie sunt de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi, respectiv, dare şi luare de mită. Indiferent care va fi decizia pe care Completul de 5 Judecători o va lua luni, aceasta va fi definitivă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • tomass 17 Jul, 2011 16:50 Asta trebuie adus in cusca.Bogatu ,Pilca,Teseleanu si Fainarea fura si zaharul din ceai daca nu esti atent.