Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din ciclul angajărilor în MAI Feciorul fostului procuror Caragea a ajuns, din jandarm, poliţist

ro

04 Feb, 2011 00:36 6927 Marime text
deschidere.jpgDupă doi ani de jandarmerie, Alexandru Caragea a devenit lucrător în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, mai exact la Poliţia Neptun

În anul 2005, Alexandru Caragea a încercat să se angajeze, prin susţinerea unui concurs, în Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa, însă nu a avut succes, deşi iniţial s-a vehiculat că posturile scoase la concurs ar fi fost atribuite cu mult timp înainte de organizarea testării efective. În prezent, Alexandru Caragea, fiul Mariei Caragea, fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, desfăşoară activităţi în Poliţia Neptun, şi l-a avut ca şef pe comisarul-şef Cristinel Niţoi. Acesta din urmă a fost pus la dispoziţie, acuzat de apartenenţă al presupusei grupări infracţionale conduse de Beinur Nuredin. De altfel, poliţistul Caragea figurează ca martor în dosarul în care Beinur Nuredin, catalogat drept liderul lumii underground din partea de sud a litoralului, este acuzat de instigare la şantaj, şantaj în formă continuată, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, precum şi complicitate la evaziunea fiscală.

angajari_judecatoria_Mangalia.jpgInspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) a sos la concurs, în luna decembrie a anului 2005, urmând a fi ocupate din sursă externă, nouă posturi la Grupul de Nave Constanţa, 13 la Grupul de Nave Mangalia, 18 în Sectorul Poliţiei de Frontieră Negru Vodă, 17 la Sectorul Poliţiei de Frontieră Băneasa şi unul la Ostrov. La acea dată, oficialii Poliţiei au spus că cei interesaţi de locurile vacante au dat un test psihologic, unul scris de tip grilă şi le-au fost evaluate performanţele fizice. După cum arătam şi în 2005, la acest concurs s-au înscris 807 persoane, însă majoritatea au renunţat la gândul de mai intra în Poliţie. Totuşi, printre cei care au participat la examen, însă nu au reuşit să treacă de barem s-a numărat fiica fostului şef al Grupului de Nave Constanţa, comisar Nicuşor Ţarălungă, care optase pentru un post la Băneasa, cea a comisarului-şef Niculae Ocheană, care ocupa pe atunci funcţia de adjunct al Grupului de Nave Constanţa, fiul comisarului-şef în rezervă Petru Mentel, fiul comisarului-şef Petre Ologu de la Biroul de Management şi Resurse Umane al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa, soţia inspectorului şef al Inspectoratului Judeţean al Politiei de Frontieră Ialomiţa, comisar-sef Mihai Popa, dar şi fiul Mariei Caragea, fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia. La un an după ce a căzut examenul necesar intrării în Grupul de Nave Mangalia, Alexandru Caragea s-a angajat la Gruparea Mobilă de Jandarmi „Tomis" Constanţa.

Mutarea la IPJ Constanţa

material_angajari_sursa_foto_netlog.jpgDupă doi ani de jandarmerie, Alexandru Caragea a devenit lucrător în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, mai exact la Poliţia Neptun. Surse din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi spun că Alexandru Caragea nu a ieşit în evidenţă prin fapte menite să-i creeze o imagine negativă. Alexandru Caragea figurează ca martor în dosarul în care Beinur Nuredin, despre care s-a spus că este liderul lumii underground din partea de sud a litoralului, este acuzat de instigare la şantaj, şantaj în formă continuată, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, precum şi complicitate la evaziunea fiscală. De altfel, Caragea l-a avut ca şef pe comisarul-şef Cristinel Niţoi, fostul adjunct al Poliţiei Neptun cercetat pe motiv că ar fi sprijinit presupusa grupare infracţională condusă de Beinur. Deşi am încercat să obţinem un punct de vedere din partea lui Alexandru Caragea, acest lucru nu a fost posibil.

Caragea şi alţi şase colegi s-au reorientat

Reamintim că, potrivit comisarului-şef Dumitru Catană, inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, în perioada 2008 - 2010, în cadrul inspectoratului au fost încadraţi 30 de poliţişti, aceştia provenind de la Gruparea Mobilă de Jandarmi „Tomis", Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Constanţa, dar şi din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea". În anul 2008, de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Constanţa au fost încadraţi 11 poliţişti, din cadrul Grupării Mobile Tomis şapte, de la Unitatea Specială 72 Jandarmi Cernavodă 3, iar de la ISU „Dobrogea" doi. Asta în timp ce în 2009, IPJ Constanţa a mai primit cinci oameni de la IJJ Constanţa şi unul de la Unitatea Specială 72 Jandarmi Cernavodă. Anul trecut, un singur angajat al Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis" Constanţa" s-a angajat la IPJ Constanţa. În altă ordine de idei, menţionăm că, pe data de 22 iunie 2009, preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat decretul pentru eliberarea din funcţie a Mariei Caragea, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia - pensionare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cip 04 May, 2011 21:30 Caragea a fost coleg cu mine la jandarmi.Se ocupa cu relatiile cu presa, filma si fotografia si din cate stiu toate buletinele de presa le scria el si le semnau comandantii......ca doar avea doua facultati omul.Filma la meciuri si se trezea cu scaune si artificii in cap.A facut si muzeul de la gruparea de jandarmi singur.....stiu ca a dormit vreo doua zile pe la munca ca sa-l termine.Muzeul a fost admirat si de vizitatori din franta, china si alte tari.Era un coleg de treaba si te ajuta cand aveai nevoie.Am scris deoarece observ ca este usor sa condamni pe cineva pe care nu-l cunosti cu adevarat.Jandarmeria a pierdut un om de calitate.......bine ca ramanem cu analfabetii cu grade.
  • fara nume 04 Feb, 2011 21:58 Politia romana siguranta si incredere =))):))))
  • MY MUIANOS POLTIA RUMENA 04 Feb, 2011 18:45 PARCA ESTE SINGURUL...NICOLAE EMILIAN SI-A ANGAJAT SOTRIA LA VARSTA DE 50 DE ANI IN POLITIA CERNAVODA DINTR-UN SIMPLA FUNCTIONARA A AJUNS OFITER DE POLITIE.ASTA SE INTAMPLA NUMAI IN POLITIA ROMANA.CINE A LUAT SPAGA SE STIE..NU POTI AVEA LOC DION CAUZA MAFIEI DIN RUMANIA....MAI VRETI IN SPATIUL shengen HOTILOR,ESCROCILOR!!!!.