Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezbatere aprinsă pe tema câinilor maidanezi Constanţa va avea o a doua biobază, aproape de centrul oraşului (galerie foto)

ro

13 Feb, 2016 00:00 4706 Marime text
dezbatere aprinsa pe tema cainilor maidanezi constanta va avea o a doua biobaza aproape de centrul orasului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dan 17 Feb, 2016 10:42 Cea mai buna solutie este cea aplicata de tarile civilizate. Aceste tari practica atat eutanasierea cat si sterilizarea. Nu e o contradictie in termeni. Abandonul provine din randul cainilor cu stapan. Cei fara stapan nu pot 'abandona' pentru ca sunt deja abandonati. O tara ca Franta setrilizeaza puternic animalele de companie in timp ce captureaza, cazeaza temporar si eutanasiaza animalele fara stapan in 8 zile lucratoare (nu 14 ca la noi). Franta are ANUAL intre 60.000 si 100.000 de animale abandonate. Varful este situat in sezoanele estivale. Faptul ca nu vedem animale abandoante pe strazile Parisului nu e din cazua ca acestea n-ar exista, ci doar ca Franta nu le accepta pe strazi. Ele exista si vor exista intotdeauna, insa politica statului este foarte drastica. La fel procedeaza si SUA sau Marea Britanie. Nici acolo nu s-a rezolvat problema. La antiopd sunt India sau Turcia. Cu toate sterilizarile masive, orasele Turciei sunt in continuare pline de caini madanezi, desi sterilizarea a inceput din anul 1990. In India vorbim de peste 60 de ani. Problema nu are cum sa se rezolve, pentru ca e imposibil de controlat complet masa cainilor cu stapan. Pentru cei fara stapan sterilizarea nu este necesara, deoarece eutanasia rezolva foarte bine orice problema.
  • Dan 17 Feb, 2016 10:29 Ideea ca 'locul gol s-ar umple repede de alti caini, care ar lua locul celor ridicati' este FALSA si se vede foarte clar din experienta Bucurestiului, unde acest lucru nu s-a intamplat. Orice animal ramane pe un loc doar daca gaseste O SURSA STABILA DE HRANA. In Bucuresti, datorita raidurilor regulate ale ASPA, oamenii au evitat sa mai puna mancare pe spatiul public. In consecinta locurile goale nu s-au mai umplut. Rezultatul din Bucuresti e clar si pentru toata lumea: NU MAI SUNT CAINI PE STRAZI. Diferenta dintre 2008-2013 si anul curent e ca de la cer la pamant. Au disparut custile gretoase, care erau inspectate zilnic de gandaci si sobolani, iarba nu mai este parjolita de urina si fecale, s-au dus mirosurile, nu mai exista acele concerte nocturne infernale de pe maidanele din spatele blocurilor, cand aceste se luau la harta pentru o bucatica de teritoriu in plus. Nu, locul gol nu se 'umple', dovada Bucurestiul.
  • Mihai 15 Feb, 2016 18:42 Posibilitatea cainilor nerevendicati si neadoptati dupa expirarea termenului legal de cazare a permis eradicarea flagelului maidanezilor in Bucuresti, reducerea drastica a numarului lor in Constanta si in alte orase unde s-a aplicat legea. Acesta masura s-a aplicat in tarile civilizate cu rezultate excelente timp de zeci de ani.
  • Cris 13 Feb, 2016 20:47 Eutanasia nu va rezolva problema maidanezilor, din contră, teritoriul rămas gol se reumple mult mai repede cu alți câini, mai prudenți și mai prolifici. Care este motivul pentru care politicienii români refuză să accepte rezultatele unor studii independente, făcute de biologi în alte țări? Plătesc hingherii 10% din profit direct în buzunarul primarului?