Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie neaşteptată a lui Nicuşor Constantinescu Preşedintele Consiliului Judeţean contestă propria achitare

ro

16 Mar, 2012 00:00 3129 Marime text
DESCHIDERENicusor-NicusorConstantinescu07.jpgPrin intermediul unui SMS, preşedintele Constantinescu şi-a exprimat dorinţa de a nu comenta pe marginea acestui subiect, adăugând totuşi că recursul se va motiva „când va fi momentul"

Decizie surprinzătoare a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu! Conform Portalului instanţelor de judecată, şeful CJC a atacat cu recurs decizia Judecătoriei Constanţa, instanţă care l-a judecat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi în formă continuată. Surprinzător este faptul că Nicuşor Daniel Constantinescu contestă decizia prin care a fost achitat de magistraţii Judecătoriei Constanţa, în baza articolului 11, punctul 2 litera „a" din Codul de procedură penală, raportat la articolul 10 litera „d". Prin intermediul unui SMS, preşedintele Constantinescu şi-a exprimat dorinţa de a nu comenta pe marginea acestui subiect, adăugând totuşi că recursul se va motiva „când va fi momentul".

Pe data de 21 februarie, magistraţii Judecătoriei Constanţa, în completul prezidat de judecătoarea Delia Molnar, au decis achitarea lui Nicuşor Daniel Constantinescu, în baza articolului 11, punctul 2 litera „a" din Codul de procedură penală, raportat la articolul 10 litera „d". Hotărârea a fost luată în dosarul cu numărul unic 28590/212/2008. După cum menţionam şi în ediţia din data de 22 februarie, articolul 10 din Codul de procedură penală face referire la cazurile în care punerea în mişcare sau exercitarea acţiunii penale este împiedicată, iar litera „d" arată că „faptei îi lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii". La scurt timp după decizia Judecătoriei Constanţa, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au atacat cu recurs hotărârea instanţei luată în acest dosar. Ulterior, pe data de 29 februarie, la Judecătoria Constanţa a fost înregistrat şi recursul lui Nicuşor Daniel Constantinescu, în ciuda faptului că acest a fusese achitat. De remarcat că recursurile formulate de procurorii DNA şi de şeful CJC vor fi tranşate de magistraţii Curţii de Apel Constanţa, însă până la acest momentul dosarul nu a fost încă înregistrat. Un alt aspect care nu trebuie omis este că ceea ce va decide Curtea de Apel la finele cercetărilor specifice nu va mai putea fi atacat, hotărârea fiind definitivă. După cum arătam şi mai sus, prin intermediul unui S.M.S., preşedintele Nicuşor Daniel Constantinescu şi-a exprimat dorinţa de a nu comenta pe marginea acestui subiect, adăugând totuşi că recursul se va motiva „cînd va fi momentul". Amintim că preşedintele CJC este acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu contra intereselor publice, prejudiciul estimat de aceştia ridicându-se la aproape un milion de euro. Încă de la început, Nicuşor Daniel Constantinescu a afirmat că este nevinovat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii