Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ochii lumii sau pe bune? Celebri şefi de secţii din Spitalul Judeţean vor concura pentru postul pe care îl ocupă

ro

25 Jul, 2013 00:00 6888 Marime text
Spitalul Clinic Judeţean de Urgentă ,,Sf. Apostol Andrei” Constanta a anunţat pe pagina sa de Internet că scoate la concurs, în conformitate cu prevederile Ordinului Ministerului Sănătăţii Publice nr. 1406/2006, funcţia de şef de secţie la Ortopedie şi Traumatologie. Unitatea sanitară mai scoate la concurs funcţia de conducere de şef de secţie la Clinica ATI, şef de secţie la Neonatologie, şef de secţie la Clinica de Oncologie, şef de secţie la TBC - Osteoarticular Agigea, şef de secţie la Pneumologie - TBC Agigea, şef Laborator Radioterapie, şef de Laborator Explorări Funcţionale(specialitatea medicină internă)
 
„La concursul pentru ocuparea funcţiei de şef de secţie se pot prezenta candidaţii care au obţinut atestatul în managementul serviciilor de sănătate sau care depun declaraţie pe propria răspundere că îl vor obţine în maximum un an de la numirea în funcţie. Se pot prezenta medici cu o vechime de cel puţin 5 ani în specialitatea postului. Persoanele sancţionate în ultimii 5 ani de către unităţile la care au fost angajate sau de către Colegiul Medicilor din România, precum şi cele cărora le-a încetat contractul de administraţie nu pot participa la concurs. Concursul sau examenul va consta în următoarele probe: interviu – susţinerea proiectului de management, proba scrisă, proba clinică sau practică. Proba scrisă a concursului se susţine după subiecte din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare şi legislaţia secundară aferentă.

Proba clinică sau proba practică se susţine pe baza metodologiei stabilite pentru obţinerea titlului de medic specialist. Înscrierile la concurs se fac în termen de 15 zile de la apariţia acestui anunţ, iar concursul se va organiza după 30 de zile de la publicarea în Viaţa Medicală”, se spune în anunţul publicat pe siteul Spitalului Judeţean Constanţa.

În prezent, Secţia de Ortopedie şi Traumatologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, considerată una dintre cele mai moderne din ţară, este condusă de doctorul Alexandru Şerban, adus de la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Şefa secţiei de la Clinica ATI este Victoria Bădărău. Secţia de Neonatologie este condusă de dr. Livica Frăţiman, iar secţia de Oncologie de Laura Mazilu. Şeful Laboratorului Explorări Funcţionale (specialitatea medicină internă) este dr. Nurla Ghiulserin. La şefia Secţiei TBC – Osteoarticular Agigea se află dr. Anca Teodora Gheorghe.
Menţionăm că nu am putut lua legătura pentru o declaraţie cu directorul Spitalului Judeţean Constanţa, dr. Dănuţ Căpăţînă, întrucât acesta este în concediu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • elena 25 Jul, 2013 09:44 aceiasi marie cu alta palarie