Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crima de la Delfinariu, desluşită! După ce a înjunghiat-o pe Adriana Farcaş, Nicolae Filimon a mers acasă şi s-a culcat. Detalii! (galerie foto + video)

ro

30 May, 2016 00:00 12868 Marime text


„După faptă, presupusul autor a fugit, s-a dus acasă şi s-a culcat. A doua zi, şi-a strâns bagajele şi a plecat. Dorea să plece din ţară. Mama lui este plecată în Italia“
 
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus, aseară, reţinerea pentru 24 de ore a lui Nicolae Filimon, de 30 de ani, originar din Sibiu, suspectat că ar fi înjunghiat-o pe 11 ori pe Adriana Farcaş, de 33 de ani, din Constanţa. Crima a avut loc vineri seara, aproape de ora 21.30, în chioşcul de ziare aflat în staţia de autobuz de la Delfinariu, unde lucra femeia. Adriana Farcaş va fi înmormântată azi, la ora 12.00, la Cimitirul Central.
 
Procurorul criminalist Zafer Sadîc, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, spune că Nicolae Filimon şi-a recunoscut fapta, iar azi va fi prezentat Tribunalului Constanţa, cu propunere de arestare preventivă.
 
Din declaraţiile procurorului criminalist reiese că nu Adriana Farcaş era ţinta bărbatului. Nicolae Filimon locuia în zona Delfinariu, iar după ce a băut un litru de ţuică, s-a înarmat cu un cuţit, lung de aproape 30 de centimetri. Era hotărât să ajungă la locuinţa surorii fostei iubite, pe care o bănuia că intervenise în relaţia lor şi din cauza acesteia s-au despărţit.
 
Zafer Sadîc, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, a mai spus că Nicolae Filimon „a recunoscut inclusiv a doua faptă, pe care noi o bănuiam, dar nu eram foarte siguri de ea“.

„Se pare că era hotărât s-o ucidă pe sora fostei iubite“
 

„Fapta a fost comisă în scop de jaf. Din declaraţia inculpatului rezultă că, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, după ce a consumat un litru de ţuică, a plecat de acasă înarmat cu un cuţit, lung de aproape 30 de centimetri. Era hotărât să ajungă la locuinţa surorii fostei iubite, pe care o bănuia că intervenise în relaţia lor şi din cauza acesteia s-au despărţit. Se pare că era hotărât s-o ucidă pe sora fostei iubite. Ulterior, a revenit asupra declaraţiilor şi a spus că nu dorea s-o ucidă, ci doar s-o sperie cu acel cuţit. Cert este că, pe drum, victima a avut ghinionul ca acesta să se oprească la chioşcul dumneaei.
 
Bărbatul nu avea bani la el. A intrat să ceară un pachet de ţigări. I-a cerut victimei să nu ţipe, să-i de un pachet de ţigări, că nu-i face rău. Victima l-a refuzat. El a scos cuţitul şi a ameninţat-o să-i dea ţigări, că altfel o omoară. Femeia a ţipat. El a intrat după ea şi a înjunghiat-o“, a mai spus Zafer Sadîc.

 
Procurorul criminalist mai spune că Nicolae Filimon „nu a apucat să ia nimic din magazin, nici măcar pachetul de ţigări după care venise“.

Cuţitul nu a fost găsit 

„(…) Bărbatul a intrat în primul chioşc care i-a ieşit în cale. Locuia în zonă. După faptă, a fugit de cei care ar fi încercat să-l prindă. S-a întors şi a aruncat cuţitul undeva pe drum. Nu a fost găsit. Nici el nu-şi aduce aminte, pentru că se pare că a uitat unele faze. Îşi aminteşte că ar fi aplicat două lovituri. Nu ştie dacă a mai aplicat şi altele. Revenind, după faptă a fugit, s-a dus şi s-a culcat. A doua zi, şi-a strâns bagajele şi a plecat. Dorea să plece din ţară. Mama lui este plecată în Italia“, a mai spus Sadîc.


Nicolae Filimon ar fi vrut să-şi vadă mama

„Ar fi vrut să-şi vadă mama şi apoi, cel puţin declarativ, ar fi urmat să se predea. A plecat din Constanţa cu un autocar din Bucureşti. Deşi a vrut să ajungă în Italia, nu a urcat într-un autocar de Italia. S-a gândit să plece din Sibiu. A ajuns la Bucureşti, iar de aici a luat trenul către Sibiu. De aici, ar fi vrut să plece în Italia. A fost prins în gara din Sibiu. L-am dat în consemn la frontieră în toată ţara“, a conchis procurorul.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii