Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constantin Ion, veriga dintre Pripisi si Cristinel Dragomir

ro

18 Nov, 2009 02:05 7390 Marime text

deschidere.jpg# Noul şef al Direcţiei Judeţene de Evidenţa Persoanelor Constanţa, Constantin Ion, nu este o figură foarte cunoscută # Pe www.ziuadeconstanta.ro puteţi vedea declaraţiile de avere ale lui Constantin Ion, Ionuţ Pripişi şi Cristinel Dragomir, dar şi firmele în care aceştia sunt implicaţi, potrivit RECOM

Social-democratul Constantin Ion, membru al Consiliului Organizaţiei Judeţene al TSD Constanţa, are legături de afaceri cu „greii" oraşului.

Declaraţia de avere a lui Constantin Ion nu ne spune cine ştie ce informaţii. Directorul nu are terenuri, case, maşini sau bijuterii, ci doar un depozit bancar deschis anul trecut, la BCR, în valoare de 188.000 de lei. La capitolul salarii, Constantin Ion spune că primeşte de la CJC 55.229 de lei. În schimb, soţia sa, Cătălina Mihaela, a câştigat în anul fiscal anterior nu mai puţin de 420.000 de lei de la un birou notarial. Cu alte cuvinte, mai avem un cămin în care cântă găina, nicidecum cocoşul, caz destul de des întâlnit printre şefii constănţeni. Declaraţia de interese a directorului DPJEP Constanţa spune că Ion este asociat în trei firme: SC Asci Industry SRL, SC Smith & Mayer SRL şi SC Cazare la Mare SRL. Cea din urmă societate este de renume, fiind firma vicepreşedintelui CJC, Cristinel Dragomir. Numai că Registrul Comerţului spune altceva decât declaraţia lui Constantin Ion. Site-ul RECOM arată că şeful de la Evidenţa persoanelor este implicat în patru firme şi nu doar în trei, aşa cum a declarat. Cea de-a patra afacere este SC Re-Flex Limited SRL. De ce a uitat să menţioneze acest fapt nu putem şti. Cert este faptul că partenerii de afaceri al lui Constantin Ion nu sunt nişte fitecine.

ionut_pripis.jpg„Domnii" Ionuţ şi Cristinel

Spre exemplu, aşa cum am precizat anterior, în SC Cazare la Mare SRL, Ion este asociat cu Cristinel Dragomir, vicele CJC. Ce nu putem înţelege este cum unul dintre parteneri ia dividende de la firmă, iar celălalt nu. Concret, declaraţia de avere a lui Dragomir, semnată în iunie 2009, spune că vicele a încasat dividende de la SC Cazare la Mare SRL în valoare de 22.643 de lei. Suma nu apare, aşa cum ar fi fost firesc, şi în actul declarativ al lui Constantin Ion. Întrebat în legătură cu acest aspect, directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Evidenţa Persoanelor Constanţa a declarat senin că habar nu are răspunsul. „Nu ştiu. Sunt în trecere (n.r. - referindu-se probabil la trecerea prin birou, nicidecum în firmă). O să mă interesez şi vă pot da un răspuns abia vineri, când mă întorc dintr-o delegaţie", a spus Ion. Pe de cealaltă parte, contactat telefonic, Cristinel Dragomir, partenerul său de afaceri, a început să urle la microfonul telefonului: „La revedere. Nu mă interesează întrebările voastre. Şi aşa mâncaţi rahat în materialele alea", şi a închis. Probabil că vicele CJC a fost foarte deranjat atunci când a auzit că-l întrebăm despre declaraţia sa de avere, mai ales în condiţiile în care şi Agenţia Naţională de Integritate a început să se intereseze pe această temă. Ba mai mult, anul trecut, pe 31 octombrie, vicele CJC şi-a cumpărat un teren în Valu lui Traian, iar actul de vânzare-cumpărare l-a autentificat la un notar tocmai în Negru Vodă. Numele notarului: Cătălina Mihaela Ion. Tocmai nevasta lui Constantin Ion. Asta da coincidenţă. Informaţia a fost confirmată chiar de către şeful Evidenţei Persoanelor. Un alt asociat de vază al lui Constantin Ion este şi Ionuţ Pripişi, şeful Corpului de Control din cadrul primăriei. RECOM-ul ne spune că cei doi împart părţile sociale ale SC Re-Flex Limited SRL. Fix firma uitată în declaraţia de interese. Potrivit Monitorului Oficial 1096 din 2003, firma i-a avut ca fondatori pe Pripişi şi pe Ion. Numai că acum nu mai apare în averea niciunuia dintre ei. Evident, nici Pripişi nu a dorit să discute despre acest subiect, fiind deranjat de materialele ce l-au avut în prim-plan, apărute în trecut în paginile cotidianului nostru. Pe de cealaltă parte, Ion a recunoscut că îl cunoaşte pe „domnul Pripişi" de mult timp.

{mos_ri:ion constantin pripisi} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii