Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:09 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul de Administraţie al SCJU a externalizat funcţia de director pentru ca doctorul Căpăţînă să facă management prin firma sa?!

ro

26 Nov, 2015 00:00 4460 Marime text


După ce a externalizat imagistica şi alte servicii din Spitalul Clinic de Urgenţă Judeţean, Consiliul de Administraţie a făcut aceeaşi mutare şi în ceea ce priveşte managementul. În urmă cu trei ani, acelaşi Consiliul de Administraţie al SCJU Constanţa a organizat o licitaţie în vederea încheierii unui contract privind servicii de management sanitar spitalicesc. Pe data de 12 decembrie 2013, a fost declarată câştigătoare societatea doctorului Dănuţ Căpăţînă.
 
Consiliul de Administraţie al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a organizat, pe 12.12.2013, o licitaţie deschisă în vederea încheierii unui contract privind servicii de management sanitar spitalicesc. Potrivit răspunsului oficial al CJC, din data de 20.11.2015, obţinut de cotidianul ZIUA de Constanţa în baza unei solicitări oficiale, un singur agent economic a achiziţionat caietul de sarcini. De altfel, respectivul agent economic a fost singurul care s-a prezentat la licitaţie. Cum era firesc, acesta a câştigat contractul „Servicii de management sanitar spitalicesc“.
 
Este vorba despre societatea Performance Profile SRL, ai cărei acţionari sunt Dănuţ Căpăţînă şi Lucica Simona Căpăţînă, fiecare cu 50%. „Preţul contractului este de 5.000 de euro fără TVA pe lună, adică 6.200 de euro pe lună cu TVA. Aşa cum reiese din procesul-verbal nr. 25.826/12.12.2013, încheiat cu ocazia deschiderii ofertelor depuse în vederea atribuirii contractului de achiziţie publică, având ca obiect prestarea de servicii de management sanitar-spitalicesc pentru SCJU, anunţurile privind licitaţia deschisă au fost publicate în ziarele Telegraf şi România Liberă din 25.11.2015. Valoarea estimată a contractului a fost de 180.000 de euro.


 
Comisia de evaluare, numită prin Dispoziţia nr. 409 din data de 3.12.2013, a fost compusă din Carmen Vasile - preşedinte cu drept de vot, Constantin Dina - membru, Boris Parpală - membru de rezervă, Alina Şolopa - membru de rezervă. Din componenţa Secretariatului tehnic au făcut parte: avocatul Ştefan Pârcălabu, Corneliu Stănculescu - şef Serviciu Achiziţii SCJU şi Atena Caranicola - inspector CJC.
 
Ofertele au fost deschise pe data de 12.12.2013, la sediul CJC. Preşedintele comisiei de evaluare a precizat că nu au fost solicitate clarificări privind documentaţia de atribuire şi nu au fost depuse contestaţii la documentaţia de atribuire. De asemenea, nu au fost înregistrare oferte întârziate. La şedinţa de deschidere a ofertelor din partea SC Performance Profile SRL a participat Dănuţ Căpăţînă.
 
Comisia de evaluare, în baza procesului de evaluare, a declarat câştigătoare oferta pentru contractul de achiziţie publică având ca obiect prestarea de servicii de management sanitar-spitalicesc pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei“ depusă de SC Perfomance Profile SRL, cu o propunere financiară fără TVA de 22.250 de lei pe lună, respectiv 5.000 de euro pe lună fără TVA.

Despre Performance Profile SRL

Cu sediul social în municipiul Constanţa, strada I.L. Caragiale nr. 43, Performance Profile SRL a fost înfiinţată în anul 2003. Capitalul social subscris este de 200 de lei, integral vărsat, compus din 20 de părţi sociale, în valoare de 10 lei fiecare. Asociaţii societăţii sunt Dănuţ Căpăţînă şi Lucica Simona Căpăţînă. Ambilor asociaţi le revin câte 50% din capitalul social. Cei doi sunt şi administratorii societăţii, care se ocupă de „activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management“.
 
În anul 2014, societatea, cu un singur salariat, a declarat o cifră de afaceri netă de 279.501 lei şi un profit brut de 93.276 de lei. Dănuţ Căpăţînă şi Lucica Simona Căpăţînă mai sunt asociaţi şi în societatea Smart Resources SRL, în prezent cu întrerupere temporară de activitate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii