Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:00 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Combinaţia perfectă pentru serviciile secret Sereista Aifer Enan, executată silit, face carieră cu un personaj dubios

ro

07 Jun, 2011 00:00 3738 Marime text

cap_1.jpgPe data de 20 august 2009, casa de amanet SC IFN Sevysteel Gold SRL a solicitat Judecătoriei Medgidia să le încuviinţeze demararea procedurii de executare silită faţă de Aifer Enan

Trimisă în judecată după ce ar fi încercat, împreună cu concubinul său, să-şi stoarcă de bani fratele, cu mirajul unei funcţii bine-plătite în Serviciul Român de Informaţii, maiorul SRI Aifer Enan se pare că avea mari probleme cu banii. În august 2009, la câteva luni după ce începuse să-i ceară bani fratelui său, Gihan, sub promisiunea că îi va găsi un loc de muncă la SRI, Aifer a fost executată silit de o casă de amanet din Medgidia. Nevoia de bani, spun gurile rele, devenise acută. Maiorul SRI avea nevoie de mii de euro. Şi repede. La rândul său, militarul Gihan Enan, fratele SRI-stei, a fost nevoit să vândă apartamente şi să-l roage pe tatăl său să facă rost de bani, pentru a-i da surorii suma cerută în schimbul funcţiei la SRI. Procesul maiorului Aifer Enan va începe astăzi, la Tribunalul Bucureşti.

Dosarul a fost înregistrat pe data de 11 mai, obiectul dosarului fiind trafic de influenţă, iar SRI-sta având calitatea de inculpat. Foarte interesant, în proces nu pare să figureze şi concubinul maiorului, Ferdinand Perhineac, despre care s-a scris că era cunoscut pentru multiplele fente aplicate legilor în vigoare. În acest context, oamenii se întreabă cum a putut un înalt funcţionar SRI, maior în speţă, să se lase păcălit de un individ de joasă speţă. Dar, dragostea este oarbă, se spune. Revenind la nevoia de bani a Aiferei Enan, este de menţionat că, pe data de 20 august 2009, casa de amanet SC IFN Sevysteel Gold SRL a solicitat Judecătoriei Medgidia să le încuviinţeze demararea procedurii de executare silită. Concret, femeia nu-şi achitase datoriile faţă de casa de amanet, aşa că, după mai multe păsuieli, afaceriştii au trecut la executarea silită. Dosarul a fost înregistrat la Secţia civilă a instanţei din Medgidia sub numărul 4193/256/2009, iar la prima înfăţişare, pe 25 august 2009, judecătorii au încuviinţat executarea silită a datornicei. Hotărârea Judecătoriei Medgidia a fost fără cale de atac. Pentru maior, era începutul sfârşitului.

Împrumuturi de la rude

Totuşi, un plan de obţinere rapidă a banilor a părut să prindă contur. Fratele său, Gihan Ener, maistru militar la o unitate militară din Mangalia, voia să se transfere la Serviciul Român de Informaţii Bucureşti. Oportunitate obţinerii banilor a fost rapid identificată. Conform presei centrale, maiorul Enan, ajutată de concubinul său, i-ar fi solicitat fratelui său suma de 6.500 de euro, lăsându-l să înţeleagă că îi stătea în putere să obţină transferul. sri_-_sri.jpgPremisele stoarcerii banilor de la militar au fost astfel trasate. Invocând mese pentru diverse persoane sus-puse, dar niciodată nominalizate, maiorul şi concubinul său au scos iniţial 3.000 de euro de la militar. Ulterior, şi alţi bani au început să curgă. Unii dintre ei, respectiv 1.000 de euro, împrumutaţi de tatăl maistrului militar, cu chiu cu vai, de la cunoştinţe şi rude. Nu a fost însă de ajuns. Sora lui continua să ceară banii necesari transferului la SRI Bucureşti, dar şi pentru o eventuală slujbă la Parlament pentru soţia militarului. În cele din urmă, transferul a fost realizat. Îndatorat până peste cap, militarul din Mangalia ajunsese la capătul puterilor. De altfel, în septembrie 2010 avea de restituit către bancă suma de 6.500 de euro, luaţi cu împrumut în 2005. Sătul de nevoia de bani a surorii sale şi a concubinului ei, militarul se duce la Direcţia Naţională Antocuropţie, unde îi denunţă pe maiorul SRI şi pe concubinul ei cu iz de interlop. Iar asta după ce, în cadrul unei conversaţii purtate în luna ianuarie 2010, al cărei transcript se află la dosarul cauzei şi a fost publicat în presa centrală, fratele îi reproşa surorii sale: „Nu, eu renunţ, să ştii, că nu mă mai interesează ofertele voastre, pentru că sunteţi ... ce, m-aţi dus cu minciuna, din iunie, că-n trei zile, trei săptămâni, trei luni, că de la întâi cutare, a trecut anu` şi nimic".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii