Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clatină noul PDL scaunele directorilor de deconcentrate?

ro

24 Mar, 2011 02:07 5042 Marime text
deschidere.jpgRomulus Mincă, Daniel Learciu şi Vlad Stănculescu sunt trei directori susţinuţi de PDL Constanţa, numiţi pe timpul lui Banias, care ar putea pica testul evaluărilor pregătite de noua conducere

Directorii instituţiilor deconcentrate susţinuţi de PDL Constanţa se pregătesc să fie „scanaţi" profesional şi din punct de vedere al imaginii, de către noua conducere a organizaţiei judeţene.

Majoritatea directorilor de descentralizate susţinuţi de PDL au fost propuşi pe vremea când la conducerea filialei judeţene de la malul mării se afla interimarul Mircea Banias. Criteriile în baza cărora se vor face evaluările vor fi gata cam pe săptămâna viitoare, dar nu se ştie exact ce parametri de performanţă vor fi vizaţi, însă este cert că mulţi dintre şefii de instituţii se simt deja cu musca pe căciulă. Dovada: după ce steaua lui Banias a apus, câţiva dintre directorii aflaţi în această situaţie l-au şi placat pe noul şef al organizaţiei, Gigi Chiru. Surse apropiate PDL Constanţa vehiculează deja numele unor directori care ar putea pica testul evaluărilor.

directori_pdl_Gigi_Chiru.jpgUnul dintre aceştia ar putea fi Romulus Mincă, şeful Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, cel care visa, la început de mandat, să acceadă chiar într-un post de ministru secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii. Cum acest vis lăuntric, dar exprimat cu voce tare, al lui Mincă nu s-a concretizat, acum mai poate visa doar să-şi păstreze funcţia actuală. Însă visul este una, iar semnalele realităţii spun că jilţul lui directorial se cam clatină.

Learciu, „nepotul" lui Moisoiu

Un alt directoraş propus de Banias care ar putea fi pus pe făraş este şi Daniel Learciu - şeful Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate. Learciu este unul dintre „nepoţii" lui Dănuţ Moisoiu - aşa cum au fost numiţi democrat-liberalii cu înclinaţii către PSD.

De profesie avocat, Learciu a făcut parte din Consiliul de Administraţie al SC Edil Urban SRL, firmă care aparţine Consiliului Local Constanţa, al cărui reprezentant legal este nimeni altul decât primarul Radu Mazăre, preşedintele PSD Constanţa. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Dumitru Daniel Learciu a fost numit administrator al SC Edil Urban pe 4.08.2003, funcţie pe care a deţinut-o până în 2008. El a făcut parte din echipa de şapte administratori ai societăţii, alături de Adrian Nicolae Carp, Adrian Roşculeţ, Marcela Daniela Bodeanu, Ciprian Alexandru Bobe, Marius Tărcatu şi Ştefan Mihu.

De precizat că Daniel Learciu a ţintit şi funcţia de director la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, ocupată în prezent de Stere Sponte. Learciu a fost şi membru al Comisiei Judeţene de Statut, Etică şi Litigii a PDL Constanţa. În 2008 el nu a putut face nimic din această poziţie pentru reprimirea exclusului Moisoiu.

Va cânta marşul şi pentru tânărul Stănculescu?

Vlad Stănculescu este un alt şef de instituţie care, spun gurile rele, n-ar trece testul evaluării. Tânărul democrat-liberal a fost numit director al Radionav - Compania Naţională de Radiocomunicaţii Navale SA în ianuarie 2009, prin ordin al ministrului Transporturilor, Radu Berceanu. Anterior, Stănculescu ocupase funcţia de director tehnic al Radionav. Mircea Banias declara la momentul numirii lui că Vlad Stănculescu a fost recomandat pentru această funcţie Ministerului Transportului de către filiala judeţeană PD-L Constanţa. În ediţia de mâine, vom completa lista cu alte nume de directori cărora lui s-ar putea clătina scaunele.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • nicu 06 Apr, 2011 16:12 Manafu este un om cu experienta, a fost ordonator de credite la alte institutii deci este manager.Deranjaza golanii si cred ca asta supara.
  • aviator 24 Mar, 2011 19:11 Manafu trebuie spulberat din functii de conducere. Nu este facut pntru asa ceva. Trimite Chirule un specialist la aeroport altfel se va alege praful.
  • aviator 24 Mar, 2011 18:54 Chirule cu nebunul ala de la aeroport de poarta uniforma ce faci???? Petrolist, pilot, chimist multe calificari mai are...............
  • io 24 Mar, 2011 16:57 toate nulitatile sunt promovate in functii de conducere. d`aia ne pleaca si olimpicii, decat sa fie subordonati unor astfel de indivizi mai bine isi i-au talpasita. rau a mai ajuns tara asta.
  • Adina 24 Mar, 2011 10:30 Povesti de adormit copii. Sa vedem ce face cu greii portului. O fi Learciu nepotul lui Moisoiu, dar si Ivascu este finul lui Gigi, si nu o sa pateasca nimic, desi.. vai de lume!
  • dany 24 Mar, 2011 07:52 Bravo domnule Chiru erea si timpul schimbarilor sint Directori din cei mentionati care siau batut joc de oameni pe care ea dat afara si care au pus monopol pe institutile pe care le conduceau printre acestia si Tov Stanculescu cu respect DMN Chiru
  • PDL CONSTANTA 24 Mar, 2011 02:32 LEARCIU nu mai este membru al Comisiei Judetene de Statut, Etica si Litigii. Functia aceasta - de presedinte se obtine prin vot in cadrul Consiliului de Coordonare Judetean.
  • Nu le clatina 24 Mar, 2011 00:03 Ce sa scrie si ziarele? Nu le clatina deloc decat probabil pe la Culetu, Wagner, Casa de pensii, Inspectoratul teritorial de munca, Apele Romane,