Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:52 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine este ministrul Nicolae Nemirschi? (galerie foto)

ro

20 Dec, 2008 02:00 15123 Marime text

deschidere_nicolae_nemirschi_01.jpg

CV Nicolae Nemirschi

Declaratie de avere Nicolae Nemirschi

Pesedistul este căsătorit cu Camelia şi este tatăl lui Andrei (născut în 1983) şi al Andei (născută în 1988) * Apare în acţionariatul societăţii Allclass SRL, împreună cu Dumitru Cilibia şi cu turcul Bayram Bahri

Văzut ca fiind cel care îl scoate pe Mazăre din belele şi îi ţine locul când este plecat prin Brazilia, Nicolae Nemirschi, viceprimarul Constanţei desemnat ministru al Mediului nu a fost foarte vizibil în plan naţional.

Notat ca „necunoscutul viceprimar al Constanţei" şi schiţat ca o marionetă a lui Radu Mazăre, Nemirschi a avut un aport considerabil la conducerea urbei. Însă nu a devenit o „vedetă" în genul Mazăre sau Nicuşor Constantinescu, nefiind implicat în niciun scandal notabil. Născut pe 9 martie, în semnul zodiacal al peştilor (asemenea lui Ion Iliescu, preşedintele de onoare al PSD-iştilor), Nemirschi este căsătorit cu Camelia şi este tatăl lui Andrei (născut în 1983) şi al Andei (născută în 1988). Este licenţiat în mecanica fluidelor la Institutul de Construcţii din Bucureşti şi absolvent, în 1992, al unui curs de formare evaluatori organizat de ANEVAR. De altfel, viceprimarul-ministru a şi condus filiala locală a Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor din România. Fişa profesională a politicianului cuprinde cursuri de master, cursuri postuniversitare şi un doctorat început anul trecut. În viaţa politică locală s-a remarcat odată cu prietenul şi şeful său, Radu Mazăre. Numai că nu a avut aceeaşi ascensiune, preferând să fie omul din umbră. Cu toate acestea, de ceva timp se vehiculează că ocupantul cabinetului 2 va fi succesorul, în 2012 la fotoliul de primar. O singură pasiune i-a ieşit în evidenţă: cea pentru motociclete.

Motoarele, singurul viciu

Mai serios şi mai implicat decât Gabriel Stan, colegul său de „viceprimărie", Nemirschi a tăcut şi a făcut. Dar nu numai în plan administrativ, ci şi în cel al afacerilor. Dacă Stan nu pare să fie implicat în vreo afacere, proaspăt numitul ministru al Mediului are un vast trecut afaceristic. Probabil că şi viitorul se prezintă roz, din acest punct de vedere, mai ales pentru că toţi membrii familiei sale au cel puţin o firmă. Tatăl, Nicolae, apare în acţionariatul societăţii Allclass SRL, împreună cu Dumitru Cilibia şi  cu turcul Bayram Bahri. De altfel, Cilibia, director general la Petroconst SA, pare a fi un pion important al componentei afaceristice a familiei Nemirschi. Andrei, fiul cuplului Nicolae - Camelia, deţine cele mai multe afaceri. În firma Karisma Development SRL este asociat cu ambii gineri ai lui Cilibia: Octavian Buşu şi fotbalistul Tiberiu Curt. Vlăstarul familiei a iniţiat-o în lumea afacerilor şi pe mezina Anda. Cei doi, împreună cu Marian Trăistaru au înfiinţat în acest an firma Solid Studio SRL, cu sediul în staţiunea Mamaia. În Aqua Cristal SRL, juniorul lui Nemirschi s-a asociat cu Maria Haţeganu, Catrinel Nacu şi cu Damian Daniel. Mama, Camelia are şi ea o afacere: Promedas Mamaia. Firma are sediul în Vila 25 din Mamaia. Acolo, familia politicianului intenţionează să construiască, pe locul actualei Vile Promedas un hotel cu opt etaje în care va funcţiona o clinică SPA.  Declaraţia de avere pe care Nemirschi a semnat-o pe 9 iulie a.c. arăta că deţinea părţi sociale în societatea Promedas Mamaia. Însă, Registrul pentru Oficiul Comerţului nu ni-l mai prezintă în momentul de faţă ca asociat în afacerea nevestei.

nicolae_nemirschi_poza_buna.jpgMai sărac decât în 2006

Actul declarativ spune că din punct de vedere locativ, cel puţin în acte, ministrul Mediului nu stă foarte bine pentru un om cu dare de mână. Are un apartament pe strada Pescarilor, în blocul FZ 14, cumpărat împreună cu soţia sa, Camelia, în 1991. Camelia Nemirschi deţine două terenuri: unul moştenit, în Dorobanţu, şi unul cumpărat în 2006, în Topalu. Până aici, nicio schimbare faţă de declaraţia din 2006. Însă, de atunci, pesedistul lui Mazăre şi-a cumpărat motocicletă. Şi nu una oarecare, ci o Yamaha, fabricată în 1989. De altfel, viceprimarul s-a şi afişat cu motorul său, cu diverse ocazii, pe la Primărie. Mai are şi un autoturism Gran Cherokee, fabricat în 1998. Ambele mijloace de locomoţie au fost cumpărate de către politician. Dacă în ultima declaraţie Nemirschi consemnase că are şi o Dacia Logan, în cea din urmă, spune că a vândut-o, cu 22.200 de lei, unui anume Marian Baciu, în 2007. Bani are, însă nu pe valoarea afacerilor pe care le are. Nemirschi a declarat că are 117.111 lei în două conturi şi 515,61 euro într-un altul. Declaraţia din 2006 ne arăta că, în cele patru conturi pe care le avea deschise, viceprimarul avea deoparte 450.689 de lei. Cu alte cuvinte, putem trage concluzia că a cam sărăcit în ultimul an şi jumătate.

Andrei, angajat la Soti Cable Neptun


Om bun, viceprimarul a dat bani cu împrumut, şi nu în sume tocmai mici. Firmei Allclass SRL i-a dat numai 515 lei. Însă, unei anume Delia Popa i-a împrumutat nu mai puţin de 75.000 de euro. Cel puţin, Nemirschi poate fi mulţumit că i s-a mărit salariul. Dacă în 2006 câştiga de la Primărie, anual, 25.156 de lei, anul acesta, leafa i-a ajuns la 52.096 de lei. Soţia sa câştigă de la Promedas Mamaia 7.840 de lei pe an. Nici fiul său nu stă foarte rău. Fiul său, Andrei, este angajat al aceleiaşi firme, de unde ia 7.840 de lei. Tânărul Nemirschi mai este pe statul de plată şi la SC Soti Cable Neptun, unde are un venit anual de 15.000 de lei.  Viceprimarul mai primeşte şi dividende de la cele două firme în care este implicat, 139.801 de lei. Soţia sa a câştigat de pe urma firmei Promedas Mamaia 132.265 lei. Camelia Nemirschi şi-a mai rotunjit veniturile prin arendarea unui teren, cu 500 de lei.  O bârfă spune că Nemirschi ar fi mason, ba chiar Maestru al unei Loje din Constanţa. Cu siguranţă, odată cu ascensiunea politică şi cu mutarea în capitală, multe dintre secretele viceprimarului ajuns ministru vor ieşi la iveală.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • alex 06 Feb, 2010 21:18 "acea" deli popa e sora lui... babalailor, mai informati-va...
  • gigel 20 Dec, 2008 15:37 a pus si el cit a crezut ca o sa produca dar nu i-a iesit pasenta.... Oricum, e un SPAGAGIU, ca si ceilalti de linga el....e clar, va fi REPUBLICA MAZARE!