Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce vrea senatorul PDL de la primarul PSD Mircea Banias, la mâna lui Radu Mazăre (documente)

ro

31 Oct, 2011 01:00 5723 Marime text
cap_1.jpgAstăzi, consilierii locali supun dezbaterii proiectul de hotărâre care face referire la aprobarea vânzării prin negociere directă a unor imobile ce aparţin domeniului privat al municipiului Constanţa. Printre terenurile supuse acestui tip de tranzacţie se află şi unul de 150 de metri pătraţi, situat pe strada Pescarilor

Senatorul PDL Mircea Banias a depus în 2011 la Primăria Constanţa, condusă de primarul Radu Mazăre, o solicitare privind achiziţionarea prin negociere directă a acestui teren

Astfel, potrivit hotărârii, se supune aprobării negocierea directă dintre municipalitate şi SC Corifeu RO SRL, care vrea să cumpere două terenuri de 60 mp, respectiv 150 mp, în staţiunea Mamaia, Terasa Corifeu, pentru întregirea proprietăţii, pentru acest demers existând solicitare înregistrată la Primărie. Potrivit reglementărilor urbanistice emise de Direcţia de Urbanism, terenul este liber, neconstruibil, conform PUZ-ului aprobat, cu menţiunea de interdicţii temporare de construire. Societatea are ca obiect principal de activitate „restaurante" şi este administrată de Ionuţ Daniel Răitaru, care este şi unic asociat.

De asemenea, SC Cricorom Turism SRL solicită cumpărarea a 13,63 de metri pătraţi în Mamaia, în zona Cazino Sud, lângă Terasa nr. 12, solicitarea de cumpărare fiind depusă la Primărie în 2011. Şi acest teren este liber, neconstruibil. Firma care solicită acest teren este administrată de Romică Dzogoliuc şi Cormelia Dzogoliuc, iar obiectul de activitate este „restaurante".

Banias vrea să-şi întregească proprietatea

vanzari_-_Mircea_Banias_copy.jpg

Şi senatorul PDL Mircea Banias vrea să cumpere, tot prin negociere directă, un teren de 150 de metri pătraţi, situat pe strada Pescarilor, şi el având depusă solicitarea de cumpărare nr. 65286/2011 în vederea întregirii proprietăţii. Terenul se află în domeniul privat al municipiului şi este adiacent proprietăţii solicitantului, înregistrată la OCPI sub nr. 752/2006. Terenul spre vânzare are destinaţia de întregire a proprietăţii, teren liber conform PUG aprobat prin HCLM 77/2011, însă se precizează că pentru acest teren există interdicţii temporare de construire până la aprobarea PUZ Zonă de Coastă a Mării Negre, etapa II.

În declaraţia de avere a senatorului Mircea Banias de la finele anului 2008 apare o casă pe care parlamentarul constănţean a cumpărat-o în 2007 în Faleză Nord, zona PA2, de 250 de metri pătraţi, probabil în apropierea terenului solicitat municipalităţii. În plus, tot în zona Faleză Nord, fără a se indica adresa exactă, mai apare, potrivit declaraţiei de avere din 2 noiembrie 2010, un teren intravilan cumpărat împreună cu soţia în 2005.

Şeful de la Protecţie Civilă din Primărie cere şi el teren

vanzare_-_Stefan_Taran_04.jpg

Şi Ştefan Taran, şeful Inspectoratului de Protecţie Civilă din cadrul Primăriei Constanţa, vrea să cumpere teren de la instituţia în care lucrează, tot prin negociere directă şi tot pentru întregirea proprietăţii. Terenul are 200 de metri pătraţi şi este situat pe strada Iuliu Maniu. De asemenea, Taran are depusă solicitarea de cumpărare nr. 108060/2010. Terenul pe care Taran vrea să-l cumpere se află în zona malului lacului Siutghiol.

Gheorghe şi Nicoleta Solom vor să-şi întregească proprietatea cu 3,66 mp, reprezentând diferenţa de măsurători atelier auto şi sediu administrativ conform PUG aprobat prin HLCM nr. 653/1999. Terenul propus spre vânzare constituie diferenţa între suprafaţa rezultată din măsurătorile cadastrale, respectiv 151,66 mp, şi suprafaţa aflată în proprietate, respectiv 148 mp, proprietarul fiind în indiviziune cu Municipiul Constanţa. Proprietatea solicitantului este înscrisă în cartea funciară cu nr. 8299/2004. Solom deţine funcţia de administrator în SC Autorex SRL şi în SC Electric Artinvent SRL.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii