Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:57 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce formaţiuni au dispărut de pe harta locală Primăria Constanţa, o pălărie prea mare pentru partidele de buzunar din Constanţa

ro

04 Jul, 2015 00:00 3616 Marime text
La alegerile locale din 2012, Primăria municipiului Constanţa a sedus mai multe partide mici şi alianţe de conjunctură. Astăzi însă, acele alianţe electorale sunt, desigur, istorie. La fel cum candidaţii de acum trei ani s-au cam evaporat, cu tot cu partidele lor, de pe scena politică locală.
 
Avocatul Gheorghe Dinu, fost candidat la mandatul de primar al Constanţei, s-a făcut nevăzut la scurt timp după alegerile locale din 2012. Dinu candida, la acel moment, la Primăria Constanţa, din partea PP-DD. De câteva zile însă, putem să vorbim deja despre partidul lui Dan Diaconescu la timpul trecut, iar asta pentru că PP-DD a fuzionat cu UNPR-ul lui Gabriel Oprea. În realitate însă, PP-DD-ul a fost absorbit. Cum însă UNPR-ul susţine, cel puţin la Constanţa, PSD-ul, este de aşteptat ca, la proximul scrutin local, cele două partide să meargă la braţ.

Inexistenta primărie a constănţenilor


O alianţă destrămată imediat după localele din 2012 este Alianţa pentru Constanţa. E drept, a fost o alianţă electorală, formată din PDL, PNŢCD şi Partidul Noua Republică. La momentul actual, nu se mai poate vorbi despre Noua Republică la Constanţa. PDL-ul este acum parte a noului PNL, iar ţărăniştii sunt, aşa cum ne-au obişnuit în ultimii ani, într-o permanentă somnolenţă.

De menţionat este aici aşa-numita „Primărie a constănţenilor“, pseudo-instituţia pe care Gigi Chiru, fostul candidat al Alianţei pentru Constanţa la mandatul de primar, o deschisese înainte de alegerile locale. Previzibil, obloanele „primăriei“ lui Chiru au fost trase imediat după eşecul pe care acesta l-a înregistrat la alegeri.

Dumitru Bădrăgan, fost candidat PER, actual candidat PRU


Nici Partidul Ecologist Român (PER) nu mai spune nimic în plan politic, la momentul actual, în Constanţa. La precedentele alegeri locale, Gheorghe Donţu candida din partea PER la mandatul de edil-şef al Constanţei, în vreme ce avocatul Dumitru Bădrăgan candida, tot ca membru al PER, pentru conducerea Consiliului Judeţean Constanţa.

Trei ani mai târziu, Dumitru Bădrăgan susţine că va candida pentru mandatul de primar al municipiului Constanţa, în calitate de preşedinte al Partidului România Unită (PRU) - Organizaţia Judeţeană Constanţa şi, în acelaşi timp, vicepreşedinte la nivel naţional al partidului. Cel cunoscut mai ales ca „avocat anti gaze de şist“ şi ca militant pentru protejarea spaţiilor verzi susţine că şansele sale în cursa din 2016 sunt, de fapt, „şansele celor care cred în viitorul acestui oraş şi ale celor care cred în protejarea spaţiilor verzi“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii