Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce ascunde Carmen Trentea de la Taxe si Impozite?!

ro

23 Sep, 2009 02:22 5377 Marime text
deschidere.jpg„O să verific ce s-a întâmplat cu adresa trimisă de dumneavoastră şi vă voi anunţa. Persoana responsabilă cu relaţiile cu presa este plecată acum"

Cotidianul ZIUA de Constanţa a trimis în luna august o adresă pe Legea 544/2001 către Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local, instituţie condusă de Carmen Trentea.

În trecut, SPIT VBL a avut-o pe post de directoare chiar pe Virginia Ştefănică, mâna dreaptă a lui Nicolae Nemirschi, la ministerul Mediului. Şi, cum blondina Virginia a luat calea Capitalei, în locul său a fost pusă Carmen Trentea, fosta ei adjunctă. Numai că directoarea de acum nu prea ştie care este treaba cu legea privind liberul acces la informaţiile de interes public. După cum spuneam, pe 25.08.2009, ZIUA de Constanţa a trimis adresa înregistrată cu numărul 740. Documentul avea ca subiect sistemul de Management Integrat - calitate, mediu, sănătate şi securitate ocupaţională - care este îmbunătăţit continuu, în conformitate cu cerinţele standardelor SR EN ISO 9001:2008, SR EN ISO 14001:2005 şi SR OHSAS 18001:2007. Adresa noastră conţinea o singură întrebare, legată de SC Eurolevel SRL, societate care se ocupă cu menţinerea şi îmbunătăţirea continuă a sistemului de Management Integrat, aşa cum se spune chiar pe site-ul SPIT VBL (www.spit-ct.ro ). „Care sunt costurile implementării acestor sisteme, de la faza iniţială până în prezent?". Numai că, nici până în ziua de astăzi, nu am primit un răspuns solicitării noastre. Nu înţelegem ce ar avea Carmen Trentea de ascuns, aşa cum nu putem concepe că nu ştie prevederile Legii 544/2001.

sediu_spit.jpg„O să verific"

Actul normativ spune că „Art. 7.(1) autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia să răspundă în scris la solicitarea informaţiilor de interes public în termen de 10 zile sau, după caz, în cel mult 30 de zile de la înregistrarea solicitării, în funcţie de dificultatea, complexitatea, volumul lucrărilor documentare şi de urgenţa solicitării. În cazul în care durata necesară pentru identificarea şi difuzarea informaţiei solicitate depăşeşte 10 zile, răspunsul va fi comunicat solicitantului în maximum 30 de zile, cu condiţia înştiinţării acestuia în scris despre acest fapt, în termen de 10 zile". Aşa cum putem observa, SPIT VBL nu a respectat termenul de zece zile, iar cel de 30 de zile mai are puţin şi expiră. Pe această cale, cotidianul ZIUA de Constanţa o informează pe Carmen Trentea că îşi va rezerva dreptul, în cazul în care informaţiile de interes public solicitate nu ne vor fi furnizate, să acţioneze în judecată instituţia pe care o conduce, potrivit aceleiaşi Legi 544/2001. Textul de lege spune că „Art. 22.1) În cazul în care o persoană se consideră vătămată în drepturile sale, prevăzute în prezenta lege, aceasta poate face plângere la secţia de contencios administrativ a tribunalului în a cărei rază teritorială domiciliază sau în a cărei rază teritorială se află sediul autorităţii ori al instituţiei publice. Plângerea se face în termen de 30 de zile de la data expirării termenului prevăzut la art. 7.

(2) Instanţa poate obliga autoritatea sau instituţia publică să furnizeze informaţiile de interes public solicitate şi să platească daune morale şi/sau patrimoniale". Până atunci, revenim la întrebarea: Ce are de ascuns Carmen Trentea?! Contactată telefonic, directoarea SPIT VBL a declarat că nu ştie nimic despre solicitarea noastră. „O să verific ce s-a întâmplat cu adresa trimisă de dumneavoastră şi vă voi anunţa (n.r. până la închiderea ediţiei nu am fost contactaţi). Persoana responsabilă cu relaţiile cu presa este plecată acum", a declarat Trentea. Însă nu a ştiut ce să răspundă atunci când am întrebat-o de ce nu am fost înştiinţaţi în termen de 10 zile, aşa cum spune legea, că răspunsul la adresă este... laborios, dar că îl vom primi. Pentru a o lămuri, o invităm pe Carmen Trentea să citească, pe www.ziuadeconstanta.ro , Legea 544/2001.

Oricum, asupra subiectului vom reveni.

{mos_ri:Carmen Trentea}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii