Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:01 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bătărigă, fiu de PDL-ist, trage spuza BTT pe turta firmei lui Taxă de... parcare pentru intrarea în Costineşti

ro

04 May, 2012 00:00 4952 Marime text
DESCHIDEREparcare-SiglaBTT.jpgTraian Cristea: „E treaba BTT-ului. Eu le-am zis că nu este în regulă, dar nu au ascultat"

O barieră dintr-un lanţ metalic opreşte autoturismele la intrarea în staţiunea Costineşti, în zona Forum - Vox Maris. Un individ cu vestă portocalie te abordează spunând că trebuie să plăteşti o taxă. Nu mult, 6 lei pe zi. Dar nu vrei să stai toată ziua, ci doar să intri cu maşina pentru câteva minute! Nu contează! Plăteşti cei 6 lei, îţi faci treaba... şi pleci. Te uiţi pe bonul dat de cel care a încasat banii: SC Laubat SRL - taxă parcare. Dar nu ai parcat ori nu ai oprit decât pentru câteva minute în parcarea vreunui hotel. Nu contează! Taxa este taxă. Traian Cristea, primarul fost PDL-ist, transformat în liberal, spune că taxa nu-i aparţine. „E treaba BTT-ului. Eu le-am zis că nu este în regulă, dar nu au ascultat", zice Cristea.

SC Laubat SRL, firma care taxează pentru intrarea pe aleile staţiunii Costineşti, a fost înfiinţată în 1998 şi are sediul în Schitu, comuna Costineşti. Unic asociat şi administrator este Laurenţiu Constantin Bătărigă, fiul lui Traian Bătărigă, consilier local PDL şi apropiat al primarului Traian Cristea. De altfel, şeful administraţiei publice locale a recunoscut că îl cunoaşte pe afacerist: „Cum să nu îl cunosc? Ce, noi suntem la Constanţa să nu ne ştim între noi?!". Am sunat pentru lămuriri la biroul BTT Costineşti. Aici am fost îndemnaţi să discutăm cu „administratorul, cu domnul Bătărigă". Carevasăzică, cel care încasează pe firmă taxa de... „parcare" se ocupă şi de BTT Costineşti.

„Ce treaba are?"

Biroul de Turism pentru Tineret SA are ca acţionar majoritar Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului. Deci... statul. Şi iată cum un om din interior „căpuşează" cu taxa de parcare. L-am contactat pe Laurneţiu Bătărigă pentru a ne spune cum se face de ia bani pentru a permite accesul cu autoturismul pe aleile Costineştiului. Şi... a încercat să explice: „Vedeţi, nu este o taxă de acces, este o taxă de parcare. Dar cred că angajatul a înţeles greşit. Când începe sezonul trebuie taxat. Şi atunci... au voie să intre maşinile de aprovizionare. Vedeţi, sunt locuri limitate de parcare, iar dacă sunt prea multe maşini nu se mai permite accesul. În timpul verii sunt nişte bariere... sunt două zone de parcare", a bâiguit Bătărigă. Ce nu a putut explica este cum se face că, pentru a intra pe aleile staţiunii, firma sa, Laubat, percepe o taxă de parcare.

Faptul că este angajat al BTT SA nu i se pare că l-ar „îneca" într-un conflict de interese: „Ce treabă are? Eu sunt administrator pe zona exterioară... adică mă ocup de spaţiile verzi. Nu am funcţie de conducere. Şi acest contract a fost al altei firme, Con, care l-a cesionat către Laubat".

Am încercat să contactăm şi conducerea BTT SA, însă directorul general nu a fost de găsit. Menţionăm că, odată cu trecerea lui Traian Cristea la PNL, este posibil ca şi Tudor Bătărigă, tatăl afaceristului de la Laubat, care de altfel a fost implicat la rându-i în societatea comercială, să fi trecut la liberali. Acest lucru nu a fost confirmat de conducerea PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir nefiind de găsit.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Vlad 01 Sep, 2017 09:00 Care sase lei ma Eu lucrez pe masina de distributie vitrine La fiecare stationare care nu dureaza mai mult de 10 min ne taie doua bonuri a cate 10 lei adica 20 de lei