Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Azi se adresează instanţei Atac la vicepreşedintele CJC Cristinel Dragomir. Gâmbuţeanu - „Rezultatul meu la interviu a fost modificat“ (document + galerie foto)

ro

16 Jul, 2015 00:00 3645 Marime text
Nemulţumit de rezultatele anunţate, la finalul săptămânii trecute, de comisia de examinare din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), privind concursul de selectare a membrilor Consiliului de Administraţie al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, directorul general al regiei, Adrian Gâmbuţeanu, a depus, pe data de 7 iulie, o contestaţie.
 
Actul a fost înregistrat la CJC cu numărul 14808, solicitându-se „revocarea întregii proceduri de evaluare/selecţie a membrilor Consiliului de Administraţie al RAJDP Constanţa şi refacerea procedurii în conformitate cu prevederilor legale aplicabile în materie“. Mai mult, acesta a declarat că, în cursul zilei de azi, va depune plângere în instanţă. „Am participat în calitate de candidat la concursul pentru ocuparea unui post de membru în CA al RAJDP Constanţa, potrivit dispoziţiilor OUG 109/2011, modificată şi completată cu HCJ Constanţa nr. 118/28.05.2015. Am fost admis pentru a participa la interviul organizat pe data de 8 iulie 2015. La interviu, am răspuns pertinent şi cu toată complexitatea prevăzută de întrebările adresate. Până la afişarea rezultatelor, am avut cunoştinţă că am obţinut 92 de puncte, însă la momentul publicării anunţului din data de 10 iulie am constatat că am fost respins, deoarece am obţinut 64,80 de puncte“, a declarat, ieri, în contextul unei conferinţe de presă, Adrian Gâmbuţeanu. Acesta susţine că rezultatul a fost modificat după întoarcerea din concediu a vicepreşedintelui CJC Cristinel Dragomir.

 Acuzaţii la adresa lui Cristinel Dragomir

„Pe data de 9 iulie, vicepreşedintele CJC Cristinel Dragomir s-a întors din concediu şi rezultatul meu la interviu a fost modificat“, a menţionat directorul Adrian Gâmbuţeanu. „Contest rezultatul comisiei de evaluare/selecţie a membrilor CA al RAJDP Constanţa în referire la interviul din data de 8 iulie, precum şi punctajul de 64,80 de puncte obţinut de mine ca fiind incorecte şi subiective. Consider că modalitatea de desfăşurare a probei a fost incorectă şi lovită de nulitate, întrucât susţinerile fiecăruia dintre candidaţi, inclusiv a mea, au fost consemnate numai în scris şi cu exactitatea necesară, în aşa fel încât să cuprindă în mod exact şi precis răspunsurile la întrebările adresate. Apreciez că fiecărui candidat ar fi trebuit să i se elibereze o copie a procesului-verbal cuprinzând cele consemnate, ceea ce nu s-a întâmplat. De asemenea, odată ce au fost publicate rezultatele probei interviu, ar fi trebuit, pentru persoanele nemulţumite de rezultate, să fie publicate calea de atac, termenul de contestare şi organul la care se depune. Or aceasta este o încălcare a drepturilor oricărui candidat la această procedură, chiar o vătămare a acestora, ţinând seama de cunoştinţele şi pregătirea profesională pe care le deţine, precum şi de modalitatea în care s-a prezentat la ambele probe: dosar şi cu precădere interviu“, a mai adăugat Adrian Gâmbuţeanu.

Ce spune vicepreşedintele CJC Cristinel Dragomir

În replică, vicepreşedintele CJC Cristinel Dragomir susţine că nu are „niciun amestec în ceea ce a decis comisia de examinare“. „Nu am nici un amestec cu deciziile comisiei. Eu pe data de 9 iulie m-am întors din concediu. Nu m-am întâlnit cu nimeni din comisia de evaluare. În schimb, m-am întâlnit cu domnul Gâmbuţeanu, care m-a anunţat că a participat la concursul pentru selecţia membrilor în CA-ul regiei. Este treaba lui să conteste rezultatele şi să meargă în instanţă. Doar dacă instanţa va decide, vom relua procedura de selecţie a membrilor CA al RAJDP Constanţa“, a precizat, pentru cotidianului ZIUA de Constanţa, Cristinel Dragomir, vicepreşedintele CJC.

La concursul de selecţie s-au prezentat 8 candidaţi

Reamintim că, săptămâna trecută, comisia de evaluare a CJC, constituită în baza HCJ nr. 118/2015, pentru evaluarea candidaţilor care vor face parte din Consiliul de Administraţie al RAJDP Constanţa, a făcut publice rezultatele obţinute de cei opt candidaţi: Adrian Gâmbuțeanu, Vasile Moldovanu, Mircea Marcu, Daniel Cristu, Niculae Gheorghe, Mariana Pârvu, Ioan Solomon şi Virgil Stan. Potrivit rezultatelor, actualul director al RAJDP Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, a fost declarat „respins“, cu 64,80 de puncte. Şi Vasile Moldovanu, cu 62 de puncte, a fost declarat „respins“. Mircea Marcu a fost absent. Au fost „admişi“: Daniel Cristu, cu 79,20 de puncte, Niculae Gheorghe, cu 82,60 de puncte, Mariana Pârvu, cu 79,40 de puncte, Ioan Solomon, cu 77,40 de puncte, şi Virgil Stan, cu 79,80 de puncte.

Judecat în două dosare, instrumentate de procurorii DNA 

Adrian George Gâmbuţeanu este judecat în două dosare, instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În ambele cauze, Gâmbuţeanu este judecat alături de Nicuşor Daniel Constantinescu, președintele Consiliului Județean Constanța.
 
Primul dosar a fost lucrat de Dana Ana, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie şi trimis Tribunalului Bucureşti spre soluţionare la finele lunii mai 2014. În cauză, Gâmbuţeanu este suspectat de trei infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice. Asta în timp ce în sarcina lui Nicuşor Daniel Constantinescu, președintele Consiliului Județean Constanța, s-a reţinut: complicitate la 3 infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obținerea de foloase necuvenite şi 21 de infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor cu obținerea de foloase necuvenite.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu / Adrian George Gâmbuţeanu - DNA Bucureşti (partea 1)

 
Pe data de 14 noiembrie 2014, Andrei Bodean, procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța a dispus trimiterea în judecată a 19 inculpați (persoane fizice și juridice), în legătură cu un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Județean Constanța și a peste un milion de lei în dauna Statului Român. În cauză, Nicuşor Daniel Constantinescu, președintele Consiliului Județean Constanța, este acuzat de abuz în serviciu în formă continuată (6 infracțiuni), de spălare a banilor, dar şi de constituire a unui grup infracțional organizat.
 
Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, a fost deferit Justiţiei pentru complicitate la abuz în serviciu în formă continuată (4 infracțiuni), dar şi pentru constituire a unui grup infracțional organizat.
 
Dosarul se află la Curtea de Apel Bucureşti.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)

 
Contestaţia depusă de Adrian Gâmbuţeanu la Consiliul Judeţean Constanţa este ataşată la acest material, în secţiunea „Documente“, pe pagina de Internet a cotidianului ZIUA de Constanţa. 

Citeste si: 

Nu va face parte din CA-ul RAJDP Constanţa: Adrian Gâmbuţeanu va contesta rezultatele concursului organizat de CJC

Şedinţă CJC în absenţa lui Constantinescu?: Adrian Gâmbuţeanu, nevoit să îşi prezinte raportul de activitate pe ultimul an (document)

Cristinel Dragomir îi cere explicații lui Gâmbuțeanu - „La RAJDP s-au făcut majorări de salarii, nu știm cu aprobarea cui“ (galere foto + documente)

Propunere cu efect de bumerang?: Adrian Gâmbuţeanu reclamă un posibil conflict de interese în cazul vicelui Cristian Darie (documente)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ioan 16 Jul, 2015 15:45 Sunt convins că tot ce a declarat Gâmbuţeanu este adevarat.Nu ai loc de ei pe nicaieri,unde te duci sunt nevestele ,copiii,firmele lor.Îl felicit ca macar in ceasul al 12 lea a avut curaj,asa procedeaza toti fac treburile cu mana altuia dupa care nu stiu nimic ,ba mai mult îi baga şi la puşcarie.Ruşine,ati sărăcit şi umilit acest popor iar voi ragaiti de bine.Usor ,uşor ,ve+ti plati toti!