Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:38 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au fost reluate lucrările la Pasajul Cumpenei din Constanţa Când se termină reabilitarea uneia dintre cele mai aglomerate artere de circulaţie (galerie foto)

ro

14 Dec, 2017 00:00 4175 Marime text
Lucrările de reabilitare a Pasajului Cumpenei (cunoscut drept Podul de la Butelii) au fost reluate. „Lucrările vor continua până la sfârşitul acestui an, cât vor permite condiţiile meteorologice. Apoi se va da un ordin de sistare până când vremea va fi din nou prielnică pentru reluarea proiectului de reabilitare a pasajului. Constructorul a primit termen de şapte luni şi jumătate pentru finalizarea proiectului“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Ionela Bărboi.
 
La sfârşitul lunii noiembrie, primarul Decebal Făgădău spunea că, „anul viitor, Podul de la Butelii va fi cel mai modern pod vechi din Constanţa“. Lucrările urmează să fie finalizate până la 1 iulie, urmând ca, după terminarea sezonului, să rămână de rezolvat doar partea estetică a lucrărilor, respectiv marcaje, montarea parapetelor.
 
Vă reamintim că, pe parcursul execuţiei lucrărilor, care au început în luna aprilie a acestui an, au apărut o serie de probleme de ordin tehnic, ce au condus Ia revizuirea expertizei tehnice nr. 214 din luna august, întocmită pentru Pasajul Cumpenei, în concluziile căreia se recomandă „cămăşuirea integrală a suprafeţelor de beton ale stâlpilor infrastructurii de la radier până la riglele pilelor“ şi „demolarea zonelor de beton de pantă degradat şi denivelat în vederea refacerii betonului de pantă, pentru asigurarea unei pante constante şi continue a acestuia“.
 
Proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului tehnic şi a devizului general, revizuite, aferente obiectivului de investiţii „Reparaţii capitale şi modernizarea Pasajului Cumpenei“ a fost aprobat de aleşii locali municipale pe 29 septembrie. Potrivit devizelor cuprinse în proiectul de hotărâre şi precizărilor făcute şi de viceprimarul Dumitru Babu, costurile revizuirii proiectului se ridică la 1.576.000 de lei, respectiv peste 350.000 de euro. Pentru lucrările la obiectivul de investiţii „Reparaţii capitale şi modernizarea Pasajului Cumpenei“ este în derulare contractul de execuţie încheiat cu SC Mobitom SA. Valoarea estimată totală este de 5.915.837,5 lei fără TVA, din care: investiţia de bază (construcţii şi instalaţii) - 5.378.034,0 lei; organizare de şantier - 134.450,9 lei; cheltuieli diverse şi neprevăzute - 403.352,6 lei. 

Despre Mobitom SA  

Înmatriculată în anul 1991, Mobitom SA are un capital social subscris de 2.250.542,5 lei, integral vărsat, compus din 900.217 acţiuni. Valoarea unei acţiuni este de 2,5 lei. Firma este controlată de acţionarul persoană juridică SC Five-Holding SA, cu 98,678% din capitalul social, şi de Asociaţi Listă (acţionari), cu 1,322% din capitalul social. Administratorii Mobitom SA sunt Valentin BoroşDavid Sisu şi Valentin Ciuceanu. Mobitom SA se ocupă de fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii