Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au dat în om şi au ştirbit imaginea Poliţiei Comisarul-şef Moraru, subiect de ştiri „colorate" cu trei săptămâni înainte de pensionare (documente)

ro

12 Nov, 2012 00:00 9939 Marime text
DESCHIDERE_Moraru_-_Emil_Moraru_1.jpgTrebuie remarcat faptul că persoana care a ştirbit atât imaginea comisarului-şef, cât şi pe cea a Poliţiei Constanţa şi-a ales cu grijă momentul

Anchetă la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa după ce şeful Serviciului de Intervenţii Rapide, comisarul-şef de poliţie ing. Emanoil Moraru, a fost fotografiat dezbrăcat, cu o perucă pe cap şi cu o armă în mână. Pozele în cauză au făcut înconjurul ţării, fostul şef al DIAS-ului susţinând că acestea au fost realizate în urmă cu doi ani, la finele unui antrenament, în sala de antrenamente a luptătorilor. Comanda Poliţiei din Constanţa vrea să stabilească identitatea persoanei care a pus la dispoziţie fotografiile fără consimţământul protagoniştilor, urmând ca la finalizarea anchetei să fie dispuse măsuri legale în consecinţă. Trecând peste aceste aspecte oficiale, poate că nu este o coincidenţă faptul că imaginile au fost date publicităţii într-o zi nelucrătoare (când cei mai mulţi cetăţeni au acces neîngrădit la ziare şi televiziuni centrale), în prag de campanie electorală şi, poate cel mai important element, cu trei săptămâni înainte ca Emanoil Moraru să iasă la pensie.

A devenit mai cunoscut decât şi-ar fi dorit vreodată!

Comandantul Serviciului de Intervenţii Rapide din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, comisarul-şef de poliţie ing. Emanoil Moraru, a fost în acest week-end subiect de ştiri şi a umplut brusc zeci de pagini pe google. De această dată, şeful mascaţilor nu a ajuns în lumina reflectoarelor ca urmare a vreunei acţiuni specifice muncii sale. Dimpotrivă! În seara zilei de vineri spre sâmbătă, un ziar central a dat publicităţii imagini cu Morau gol, cu o perucă pe cap şi cu o armă (aparent de jucărie) în mână. Oficial, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a informat că, referitor la acest articol, a fost dispusă „efectuarea de verificări pentru a stabili contextul realizării fotografiilor şi veridicitatea acestora. Totodată, urmează a se stabili identitatea persoanei care a pus la dispoziţie fotografiile fără consimţământul protagoniştilor, urmând ca la finalizarea anchetei să fie dispuse măsuri legale în consecinţă", conform poliţiei de la malul mării. Susţinut de unii, condamnat de alţii pentru gestul său, comisarul-şef de poliţie ing. Emanoil Moraru susţine că această situaţie a plecat de la o glumă. „Fotografiile au fost făcute în urmă cu vreo doi ani. Terminasem antrenamentul. Începusem să mă schimb ca să intru la duş. Nu eram gol, eram în suspensor. S-au făcut mai multe fotografii profesionale. A fost folosit un aparat de poliţie. E un poster în sala de sport care arată austeritatea. La un moment dat, sunt patru luptători, dintre care unul este dezbrăcat. Peruca este de la un manechin, iar arma de asalt, un M16 din plastic, de jucărie, o ţinem în bază. Glumeam, toţi am făcut glume la vremea respectivă", a declarat Moraru pentru RTV. Şeful Serviciului de Intervenţii Rapide a mai arătat că la vremea respectivă s-au făcut mai multe poze, însă fotograful de ocazie nu le-a şters. „Să stau după el (subofiţerul DIAS care le-a trimis presei - n.r.) să văd dacă le-a şters... Eu am încredere în oameni. Vă daţi seama, un asemenea om, care face asemenea lucruri, va trăda şi instituţia şi îşi va trăda şi colegul. Îşi va lăsa colegul să moară în faţa glonţului. Asta este problema dacă ajungem în intimitatea noastră profesională. Nu există instituţie care să nu facă glume. Mi se pare o idioţenie şi o tâmpenie şi nişte răutăţi", conform sursei mai sus citate. Referitor la acest caz, surse bine informate susţin că, în perioada imediat următoare, vor urma şi alte dezvăluiri la fel de surprinzătoare precum fotografia în care şeful mascaţilor apare fără haine. Trecând peste acest aspect, trebuie remarcat faptul că persoana care a ştirbit atât imaginea comisarului-şef, cât şi pe cea a Poliţiei Constanţa şi-a ales cu grijă momentul.

Moraru_-_Emil_Moraru_2.JPG

Ce avere are Moraru

Şi asta pentru că articolul a apărut într-o zi de week-end, când cetăţenii au mai mult acces la ziare şi televiziuni centrale, în prag de campanie electorală şi, poate cel mai important element, cu trei săptămâni înainte ca Emanoil Moraru să iasă la pensie. În acest context, ZIUA de Constanţa prezintă averea şi eventualele interese ale fostului şef DIAS. Astfel, din 2007, omul legii are o jumătate dintr-un teren intravilan de 1.120 de metri pătraţi, titulari figurând „Moraru Emanoil şi Gabriela". Cu un apartament şi două case de locuit dobândite în perioada 1992 - 2010, titularii fiind aceeaşi „Moraru Emanoil şi Gabriela", şeful mascaţilor are un automobil VW Polo, fabricat în 2006. Comisarul-şef de poliţie ing. Emanoil Moraru a menţionat un venit anual încasat în valoare de 90.351 de lei, dar şi două depozite bancare (ori echivalente) deschise în 2009, în valoare totală de 80.000 de lei. În ceea ce priveşte declaraţia de interese, comisarul-şef Moraru a consemnat că este preşedinte al Asociaţiei „Poliţia DIAS" Constanţa, al Asociaţiei Dinamo Constanţa şi al Corpului Naţional al Poliţiştilor - Filiala Constanţa.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gigi 12 Nov, 2012 18:25 Felicitari domnului moraru pentru intreaga cariera, stima si respect pentru ce a facut pentru oras. Rusine sacalilor nesimtiti care asa inteleg prietenia, sa il tradeze pe superior. Cel care a postat pozele sa fie dat afara din politie, e un jegos.