Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ar fi intrat în posesia a 30 de kilograme de cocaină prin port Un om de afaceri din Constanţa, liber după 19 luni de arest

ro

17 Sep, 2015 00:00 3701 Marime text

În cauză, ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa au efectuat opt percheziţii domiciliare pe raza municipiului Constanţa

Trimişi în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura Centrală, cetăţeanul libanez rezident în România Khairallah Ismail Khochaiche şi francezul de origine kuweitiană Alain Akra au fost puşi în libertate. Arestaţi preventiv la jumătatea lunii februarie 2014, cei doi sunt suspectaţi că ar fi intrat în posesia a 30 de kilograme de cocaină, care ar fi fost introduse pe teritoriul României prin Portul Constanţa. Potrivit DIICOT, valoarea de piaţă se ridică la trei milioane de euro.
 
Pe data de 14 februarie, procurorii DIICOT, împreună cu ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa, au efectuat opt percheziţii domiciliare pe raza municipiului Constanţa. „Din probele aflate la dosar, rezultă că inculpatul K.K.I (n.r. Khairallah Ismail Khochaiche), cetăţean libanez rezident în România, şi inculpatul A.A (n.r. Alain Akra), cetăţean francez de origine kuweitiană, au intrat în posesia unei importante cantităţi de cocaină, care a fost introdusă pe teritoriul României prin Portul Constanţa, şi că au întreprins acţiuni în vederea scoaterii din ţară, pe cale maritimă, a unei părţi din droguri, prin acelaşi port, în cursul zilei de 14 februarie, prin intermediul unor persoane neidentificate până în prezent“, conform DIICOT. „În data anterior menţionată, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante, ocazie cu care a fost capturată cantitatea de aproximativ 30 kg de cocaină. Valoarea de piaţa a drogurilor se ridică la 3 milioane de euro“, se mai arată în documentele oficiale ale procurorilor. Pe data de 17 februarie, Tribunalul Bucureşti a decis arestarea lui Khairallah Ismail Khochaiche şi a lui Alain Akra pentru 30 de zile.
 
Zilele trecute, judecătorul Leonard Iustin Bourceanu, din Tribunalul Constanţa, i-a înlocuit lui Khairallah Ismail Khochaiche arestul preventiv cu arestul la domiciliu. Tot Bourceanu l-a scos din arest şi pe francezul de origine kuweitiană Alain Akra, faţă de care a luat măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, cu începere de la data rămânerii definitive a prezentei. Bărbatul este obligat, printre altele, să nu depăşească teritoriul României. Decizia Tribunalului a fost atacată de procurorii DIICOT la Curtea de Apel Constanţa, contestaţia fiind trimisă spre soluţionare judecătoarei Viorica Lungu, care a menţinut hotărârea luată de Borceanu.

Opt firme

Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului, consultat pe 16 septembrie 2015, Khairallah Ismail Khochaiche apare ca asociat în Anir Agro Business (firmă aflată în întrerupere temporară de activitate), în C&H Style Trading (radiată), în SC Camirarox (radiată), în Confiscate Trading (funcţiune), în Food Provider (funcţiune), în Hero Free (întrerupere temporară de activitate), în SC Layal Impex (radiată) şi în Welcome To Paradise (aflată sub incidenţa Legii nr. 85/2006 - faliment).

Confiscate Trading

Registrul Comerţului arată că SC Confiscate Trading SRL are sediul în municipiul Constanţa, pe strada Interioară numărul 1. În firmă, asociaţi persoane fizice sunt Bogdan Constantin Stăcescu, născut la data de 30.08.1979, acesta având o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 1%, şi Khairallah Ismail Khochaiche, născut la data de 6.10.1969, în Beirut, Liban, având o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 99%. Firma este administrată de Khairallah Ismail Khochaiche. SC Confiscate Trading SRL are ca obiect de activitate „comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse nealimentare“.

Despre Food Provider

SC Food Provider are sediul în municipiul Constanţa, pe strada Ştefan Mihăileanu. Asociaţi persoane fizice sunt Issa Fouad, născut la data de 10.11.1943, în Liban, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 50%, şi Khairallah Ismail Khochaiche, acesta având o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 50%. SC Food Provider SRL are ca obiect de activitate „comerţul cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi şi tutun“ şi este administrată de Khairallah Ismail Khochaiche.
 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii