Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:30 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajatul de la SPIT, arestat aseară, avea acasă o mini fabrică de falsificat acte (galerie foto)

ro

21 Apr, 2012 00:49 3951 Marime text
01_Spit_arestati.jpgUn bărbat al cărui nume a figurat şi în scandalul de corupţie de la Serviciul Permise şi Înmatriculări Auto Constanţa, din 2009, se remarcă din nou. Teodor Sorin Tănase, patron de firmă specializată în înmatriculări auto, a fost arestat, ieri, alături de Adrian Cosmin Sporea, angajat al Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri la Bugetul Local Constanţa. Dacă la scurt timp de la reţinerea subalternului, Virginia Uzun, şefa SPITVBL, ne declara că angajatul încătuşat nu a ieşit în evidenţă prin fapte negative şi că acesta nu a intrat în conflict cu ceilalţi colegi ai săi, ieri, după ce Sporea a fost arestat, oficialii serviciului au informat că, în 2008, bărbatul a primit o sancţiune pe motiv că ar fi stabilit eronat un debit, transmis ulterior spre executare silită fără a fi verificat. La rândul lor, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa spun că Adrian Cosmin Sporea ar fi primit în cinci rânduri diferite sume de bani, între 250 şi 300 de lei de la Tănase. Mai mult decât atât, spun anchetatorii, Sporea avea acasă chiar şi o ştampilă cu impresiunea Serviciului Public de Impozite, Taxe şi Alte Venituri la Bugetul Local Constanţa.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus, în seara zilei de 19 aprilie, reţinerea pentru 24 de ore faţă Adrian Cosmin Sporea, de 37 de ani şi Teodor Sorin Tănase, de 41 de ani. În timp ce Sporea este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals material în înscrisuri oficiale, Tănase este acuzat de dare de mită, instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale, toate infracţiunile reţinute în sarcina celor doi fiind comise în formă continuată, mai arată organele de anchetă. Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat că, în perioada octombrie 2011 - ianuarie 2012, Sporea, angajat al Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri la Bugetul Local Constanţa, a primit, în cinci rânduri, diferite sume de bani, între 250 şi 300 de lei, de la coinculpatul Tănase. Acesta din urmă conduce o firmă specializată în înmatriculări auto, iar în schimbul banilor angajatul SPIT ar fi trebuit ar fi trebuit să elibereze certificate fiscale contrafăcute. Actele în cauză ar fi fost folosite de Tănase în mod fraudulos la înmatricularea unor autovehicule pentru diferiţi beneficiari. „Din datele de anchetă a reieşit că inculpatul funcţionar public plăsmuia certificatele fiscale la calculatorul personal de la domiciliu, cu ocazia percheziţiei în locuinţa sa fiind găsită de altfel o ştampilă cu impresiunea Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri la Bugetul Local Constanţa. În cursul zilei curente (nr. ieri) a fost formulată propunere de arestare preventivă faţă de cei doi inculpaţi, pentru 29 de zile, propunere ce a fost admisă de Tribunalul Constanţa, aşa încât aceştia au fost încarceraţi în Centrul de reţinere şi arest preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa", conform procurorilor.

Ce spun şefii lui Sporea

Ieri, conducerea Serviciului Public de Impozite şi Taxe a precizat că Sporea este angajat din data de 10 octombrie 2007 şi a fost sancţionat, o singură dată, în 2008, pentru stabilirea eronată a unui debit, transmis ulterior spre executare silită fără a fi verificat. Potrivit unor surse bine informate, Teodor Sorin Tănase a fost încătuşat şi în 2009 în scandalul de corupţie de la Serviciul Permise şi Înmatriculări Auto Constanţa. La vremea respectivă au existat două persoane pentru care anchetatorii au cerut arestarea, acestea fiind Daniel Ştefan Scarlat, şeful atelierului unde s-ar fi confecţionau plăcuţe de înmatriculare, şi Teodor Sorin Tănase, administratorul unei societăţi de înmatriculări auto prin intermediul căreia se presupune că erau comercializate plăcuţele aparent false. Tribunalul Constanţa a judecat cererea de arestare, iar la finalul deliberărilor, instanţa a decis că nu se impune arestul pentru Scarlat şi Tănase.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii