Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:30 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anchete după eutanasierea căţelului Bursuc Decebal Făgădău - „Dacă aşa tratăm câinii, aşa ne vom comporta şi noi cu ei“ (documente+galerie foto)

ro

03 Jun, 2015 00:00 13536 Marime text
anchete dupa eutanasierea catelului bursuc decebal fagadau daca asa tratam cainii asa ne vom 549867
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Diana 04 Jun, 2015 15:28 Acum 3 saptamani mi-au luat catelusa din fata portii la ora 8 dimineata ,bunica mea ia rugat sa o dea inapoi ca este a noastra si iese singura din curte .Ei au luat-o , i-au ras bunicii in nas si ne-au spus sa o luam de la biobaza. Stiam ca au program cu publicul intre orele 14-16. Am fost acolo asteptand sa mi-o dea inapoi ,domnul doctor veterinar mi-a spus ca pot sa o iau peste 8 zile pentru ca trebuie sa o sterilizeze si ma costa 40 de lei.Am intrat si sa o recunosc saraca nici nu a venit la mine s-a ascuns in cotet si ramaia.Peste 8 zile am fost si mi-am luat catelusa speriata,nemancata,operata si slabita. Nu se simte prea bine este foarte speriata si deprimata nu stiu cat de mult au chinuit-o .Nu mi se pare normal sa ia cainii care au stapan doar pentru a-si baga bani in buzunar in timp ce in fata biobazei stau cainii comunitari fara cercei in ureche si se plimba de colo-colo
  • Ciudat 04 Jun, 2015 08:02 Pai am inteles ca era vorba de asociatie pentru protectia animalelor!!!! Ei l-au reclamat. Deci o asociatie pentru protectia animalelor ii pune pe jar pe iubitorii de animale. Nu mai inteleg nimic...
  • Proprietate 03 Jun, 2015 21:43 Cainele acela nu era proprietatea nimanui. Nu avea acte, nu avea carnet de sanatate, nu avea nimic.
  • ghiocel 03 Jun, 2015 21:18 O mare ticalosie! Popr barbar ,las, crud si primitiv! Asteptam cu nerabdare masurile luate impotriva dr. veterinar si a lui Zeadin Murat.Ne e rusine cu asemenea oameni ! Toata Europa ne arata cu degetul din cauza unora ca ei !
  • Iria Barradas 03 Jun, 2015 17:22 Ceea ce știm aici, în Brazilia este că românii sunt rele, torționarii și sunt răi și dragoste mutila animalele pentru mai multe zile și se simt satisfacție în uciderea ei.
  • E aproape imposibil 03 Jun, 2015 13:00 Nu pot exista decat doua legi, una a CAPTURARII - ridcare, cazare, eutanasiere - si RETERITORIALIZARE, adica lasarea cainelui in teritoriu pana la disparitia sa naturala. Nu exista o a treia cale, deci capturam aceste animale sau le lasam pe strazi. Sterilizarea este o falsa solutie, pentru ca poti controla eventual sterilizarea strazilor, dar este aproape imposibil de verificat spatiul privat. Masa de caini din teritoriu se va umple treptat prin abandon, pana cand se va ajunge la suprapopulare, ca in anii 2008-2013. Oprirea abandonului e o utopie, nu o realitate. Europa are o rata aproape constanta de abandon - tarile europene au intre 60.000 si 100.000 de animale abandonate anula - insemnand ca din pacate abandonul nu poate fi oprit. Rata de eutanasiere in Europa este impresionanta, continua de zeci de ani si va continua. In Europa eutanasierea animalelor fara stapn e considerata o actiune umana, pentru ca pe strazi aceste animale au 0 sanse de supravietuire. Asta pentru ca europenii nu construiesc custi ilegale, nu aduc la 6 dimneata galeti de plastic cu biscuiti inmuiati in supa si nu decupeaza peturi pentru apa. Exista legi drastice, legi care exista si la noi, in tara lui "asa vrea muschiul meu". Legal vorbind aceste animale vor muri de frig, de foame si de sete, deoarece spatiul verde din jurul blocului, strada sau parcul sunt SPATII PUBLICE, unde nu se pot depozita deseuri menajere. Infectia prin fecale nu afecteaza doar oamenii, ci si cainii. Prin fecale se poate infecta o intreaga strada de animale - cainii miros frecvent solul - si stim din anii precedenti cata mizerie a existat pe spatiul verde. Din fericire nu doar serviciile de ecarisaj intra in ecuatie, ci si serviciile de sanatate publica, care pot fi notificate atunci cand exista o infectie cu resturi menajere. Autoritatile care mentin spatiile publice pot ridica acele custi si cutii de carton infecte, iar daca spatiul este un pericol pentru sanatate atunci se pot aplica amenzi usturatoare. Legal vorbind exista 0 sanse ca un animal sa supravietuiasca pe domeniul public.
  • mihai 03 Jun, 2015 12:23 Ce repede s-a autosesizat domnul"primar''Fagadau cand este vorba despre animale fara stapan.Dar la plangerile depuse la primarie de locatarii din zona cartierului Henri Coanda de ce nu se ocupa?Regretabil ce s-a intamplat cu acel catel,dar regeretabila este si situatia din zona Galeriilor Soveja,str.Tulcei,Tomis 3,Tomis Nord.
  • NICU PETRE 03 Jun, 2015 11:57 Decebal Făgădău - „Dacă aşa tratăm câinii, aşa ne vom comporta şi noi cu ei“ !!!! un caraghios care se face că nu știe ce se întâmplă la hingherie. Păi cine le dă bani la hingheri ?
  • maimai 03 Jun, 2015 10:32 daca acel caine a ajuns batut la ecarisaj, numai hingherii l-au adus in acea situatie. omul acela nu i-a facut rau niciodata. in schimb peste tot in tara hingherii maltrateaza cainii pe care ii prind.
  • maimai 03 Jun, 2015 10:25 Zeadin Murat, care s-a folosit de insemnele politiei pentru a scrie o scrisoare in nume propriu conform legii trebuie sa faca puscarie. Daca folosesti antentul mai ales al politiei pentru a atrage efecte juridice este infractiune si se pedepseste cu inchisoare. El spune ca din greseala a folosit acel antet. dar daca il avea si l-a folosit inseamna ca l-a folosit si cu alte ocazii. toti cei care au primit de la acest individ adrese semnate in nume propriu cu antetul politiei sa comunice de urgenta pe facebook pe grupurile dedicate protectiei animalelor. se vor face demersurile necesare pentru a fi deferit justitiei. vom merge pana la a cere demisia politistilor direct la presedintie in cazul in care politia nu-i va deschide dosar penal pentru ceea ce a facut.
  • Horatiu 03 Jun, 2015 10:07 Mi-au luat cainele din fata portii dimineata la ora 5, chiar din fata mea.Ii dadusem drumul pe strada cateva minute, asa cum fac si ceilalti vecini. La un moment dat,au tabarat pe el vreo 4 haidamaci cu fete de recidivisti, desi era un caine de talie mijlocie spre mare,bland si jucaus, l-au facut covrig, l-au varat intr-o plasa si l-au bagat in duba. N-am sa uit niciodata cat de ingrozit era si cum schelalaia disperat. Degeaba i-am rugat sa-mi lase cainele, mi-au ras in fata si daca mai insistam mai aveau putin si ma luau la bataie. In viata mea nu am simtit atata neputinta si umilinta. Mi-au spus ca trebuia sa-l tin in lesa (cainele avea zgarda lui iar eu eram la cativa pasi de el. M-am urcat repede in masina si m-am dus dupa ei in speranta ca voi putea sa-mi recuperez catelul. Nici gand sa induplec pe cineva, asa ca m-am dus direct la biobaza. Acolo mi-au spus sa revin pe la ora 13. Am revenit la ora 13. In fata biobazei era plin de persoane care, ca si mine venisera sa-si revendice propriile animale de companie. Printre ei si vecinul meu. Mi-am recuperat cainele traumatizat si speriat, dupa ce mi-au facut pentru el act de adoptie.A murit dupa cateva luni din cauza unei discopatii severe. Ii afectasera iremediabil coloana atunci cand l-au ridicat si l-au bagat cu forta intr-o plasa cu un diametru mult mai mic decat talia lui. Gradat nu a mai putut sa-si miste picioarele din spate, apoi nu s-a mai putut misca deloc. Am asistat neputinciosi la toata suferinta lui, pana cand s-a stins.
  • felicia 03 Jun, 2015 08:38 Peste tot, numai abuzuri.
  • cris 03 Jun, 2015 01:11 Eutanasia, nu in Romania!
  • Mira 03 Jun, 2015 00:31 Foarte INTERESANT< domnule Murat, cum apar ACUM in declariile dumitale ELEMENTE din examenul medical ....care l-a condamnat pe Bursuc la Moarte, si care NU coincid cu oamenii care il vedea ZI de ZI....foarte interesant...si totusi la ce ORA ai trimis sesizarea catre Biobaza ? si cum ? prin email ? prin fax ? Inainte de orele 10 dimineata in 27 mai ? sau DUPA ? Sincer ? Asociatia "Hobby" ar trebui sa-ti spuna La Revedere....