Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegerile de la municipiu vor fi adjudecate contra cost? O sută de mii de euro pentru liniştea lui Mazăre

ro

04 Oct, 2011 01:00 3806 Marime text
DESCHIDERE_FlorianConstantin.jpgFlorian Constantin anunţă că va candida pentru preşedinţia organizaţiei municipale a PDL.

„Orice candidatură este binevenită", spunea deunăzi preşedintele organizaţiei judeţene a PDL Constanţa, Gigi Chiru, referindu-se la scrutinul pentru alegerea unei conduceri statutare la nivelul organizaţiei municipale. Maria Stavrositu, preşedinte interimar al organizaţiei, nu s-a pronunţat oficial în legătură cu o posibilă candidatură, însă a făcut o remarcă deosebit de interesantă, care nu merită trecută cu vederea: „Nu voi tranzacţiona funcţia de preşedinte". La rândul său, celălalt deputat luat în calcul în competiţia de la municipiu, Constantin Chirilă, susţine că nici nu se gândeşte să cumpere voturile colegilor săi şi speră ca în sală să nu circule nici măcar bileţele, aşa cum s-a întâmplat la scrutinul de la judeţ. Şi totuşi, cine a transmis unuia dintre posibilii candidaţi că este înarmat cu o sumă consistentă, patru miliarde de lei vechi=400.000 lei=100.000 euro pentru a deveni preşedinte??? Păi Gigi Chiru nu candidează la municipiu, nici Zanfir Iorguş, nici Adrian Manole, nici măcar Mircea Banias.

Cine este misteriosul domn X?

Citez din memorie din acelaşi Gigi Chiru: „Despre Florian Constantin ştiu că niciodată nu ar fi spus că nu intenţionează să candideze. Cu cât mai mulţi candidaţi, cu atât mai legitim rezultatul. Îmi doresc o competiţie reală". Oare Gigi Chiru are habar de intenţiile financiare ale colegului său? Oare la cine vor ajunge banii? Pe la vreun personaj misterios de la Bucureşti, sau vor fi împărţiţi fişicuri printre delegaţi? De ce un om care şi-a luat „dreptul" şi-ar duce până la capăt târgul sau cine a inaugurat moda cumpărării voturilor în PDL Constanţa? Rămân întrebări la care Constantin Florian nu a mai răspuns pentru că s-a grăbit, fiind mânat de un drum în capitală. Ceea ce era însă cel mai important a reuşit să transmită şi, de aici, Dumnezeu cu mila. „Bineînţeles că o să candidez, mi-e şi teamă să anunţ. De fiecare dată când am făcut-o, s-au amânat alegerile", a precizat democrat-liberalul.

„Udrea poate să susţină, dar nu poate să voteze"

 

Acesta este mesajul transmis de unul dintre candidaţi, întrebat fiind ce pondere va avea în votul final eventuala susţinere a Elenei Udrea pentru unul dintre pretendenţi. Oricum, în calitate de responsabil zonal, Udrea pare că îşi face temele, de vreme ce întreabă în dreapta şi în stânga, pe la cunoscuţi, dacă cutare candidat are şanse sau dacă Y deputat merită susţinut. Cert este că în opinia celor mulţi, Florian Constantin este ultima soluţie. Aşa s-a spus şi s-a crezut şi în cazul lui Gigi Chiru şi iată ce surpriză de proporţii a reuşit. Pe de altă parte, Udrea nu votează, dar poate transmite un mesaj puternic, Paul Brânză şi al său discurs nu vor mai vorbi, iar Mircea Banias controlează încă multe voturi din OSV-uri. Iar Titi Chirilă nu l-a trădat niciodată. Probabil că de data aceasta serviciul îi va fi întors. Nu putem omite nici faptul că aceeaşi Elena Udrea ar fi transmis printr-un „porumbel alb" că nu susţine candidatura Mariei Stavrositu, iar Gigi Chiru ar merge pe mâna lui Florian.

 

„Pentru ce luptă fiecare candidat"

 

Maria Stavrositu spune că, dacă va rămâne preşedinte, va intra în baricadele campaniei electorale cu toată forţa, pentru că „este nevoie de o organizare militărească", Titi Chirilă candidează pentru că „totul s-a transformat într-o dispută, o nebunie în care nu se mai poate construi o activitate politică pe un alt gen de afinitate decât banii", în timp ce Florian Constantin a rămas că explică cu proxima ocazie motivele candidaturii sale, neluând în consideraţie evident dorinţa de a deveni lider, specifică speciei politicienilor.

60% în sondaje nu este suficient pentru liniştea lui Mazăre

Edilul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat că, după procentele din ultimul sondaj comandat de USL, va candida pentru încă un mandat la Primărie, dar „dacă se strică sondajul" va renunţa să se mai arunce în bătălia electorală. „Poate se strică sondajul până la alegeri, dacă mai amână alegerile, eu ştiu, se strică sondajul, nu mai am procentele, nu mai candidez. Nu sunt aşa disperat dacă mai sunt sau nu mai sunt primar. V-am mai explicat, dacă am peste 60 la sută candidez, dacă nu, nu", a spus Mazăre, la ultima şedinţă a Consiliului Local. De ce are nevoie Mazăre pentru ca sondajul să nu se strice până la alegeri??? Aţi ghicit: de un preşedinte destoinic la municipiu, un alt Dan Moisoiu, capabil şi fidel şi, de ce nu, de crearea unui curent pro Chiru în interiorul organizaţiei, care să zăpăcească dacă va fi nevoie şi întreg Biroul Permanent Naţional. Din acel moment, cel de-al patrulea mandat va fi certitudine, iar liniştea lui este nepreţuită.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • geta 10 Oct, 2011 10:43 Florian Constantin= MULTA BAFTA
  • Sergiu 04 Oct, 2011 11:54 Felicitari din nou pentru Lavinia Siclitaru.Un analist politic bun.