Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:28 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Află ce pedepse prevede legea penală Procurorii DNA caută sfidarea organelor judiciare în filmuleţele cu ridicarea lui Nicuşor Constantinescu

ro

21 Jan, 2014 00:00 3371 Marime text
Procurorii de la Constanţa, sprijiniţi de colegi din Bucureşti, l-au ridicat pe şeful CJC din parcarea instituţiei
 
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Constanţa vizionează toate filmuleţele efectuate cu ocazia „ridicării” preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, în data de 15 ianuarie, din parcarea instituţiei.
 
Conform unor surse apropiate anchetatorilor, procurorii DNA iau în calcul posibila sancţionare a persoanelor care ar fi încercat să împiedice, prin diverse acţiuni, conducerea la sediul Anticorupţiei a şefului CJC. Ce spune legea? Potrivit articolului 272 (1) din Codul penal (Sfidarea Organelor Judiciare), „întrebuinţarea de cuvinte insultătoare ori gesturi obscene sau ameninţătoare la adresa integrităţii fizice a unui judecător, a unui procuror sau a unui organ de cercetare penală, de către o persoană care participă sau asistă la o procedură care se desfăşoară în faţa instanţei sau a organului de urmărire penală, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă”. „Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează întrebuinţarea de cuvinte insultătoare ori gesturi obscene sau ameninţătoare în mod nemijlocit la adresa integrităţii fizice a unui judecător, a unui procuror sau a unui organ de cercetare penală, poliţist sau jandarm, pentru fapte îndeplinite în exerciţiul funcţiei”, potrivit sursei mai sus citate.

După cum menţionam şi în ediţiile trecute, la data de 15 ianuarie, procurorii DNA Constanţa, sprijiniţi de colegi din Bucureşti, l-au ridicat pe şeful CJC, din parcarea instituţiei, după care l-au dus la sediul Anticorupţie, unde i s-au prezentat acuzaţiile. Potrivit site-ului Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în acest dosar, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, este suspectat de comiterea a şase infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave. Rămâne de văzut dacă procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa vor ajunge la concluzia că „ridicarea” lui Nicuşor Daniel Constantinescu a fost împiedicată sau nu de acţiunile celor prezenţi, unii - salariaţi ai Consiliului, alţii - angajaţi ai unei firme de pază.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • teodor 21 Jan, 2014 10:41 Chiar si un ochi neavizat,dupa ce a vazut filmuletele difuzate pe internet, isi da seama ca acolo au fost mai multe infractiuni:1-doi indivizi blocheaza masinile politiei;2-mai multi functionari din CJC filmeaza in mod ostentativ numarul de la masina politiei si figurile procurorilor sau ale politistilor;3-o persoana din garda lui Constantinescu cere legitimatia procurorului dar el nu se legitimeaza.Intrebari:din banii cui sunt platiti indivizii din garda de corp ? Functionarii din CJC sunt folositi de Nicusor Constantinescu ca o garda de corp personala ? Consiliul Judetean Constanta este proprietatea presedintelui Constantinescu ?