Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:09 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afaceri cu haine sub autoritatea lui Nicuşor Titi Giurcă - „Nu vom vinde în niciun caz chiloţi" (documente)

ro

24 Jan, 2011 01:02 4843 Marime text
deschidere.jpgŞeful Direcţiei de Pază a Judeţului şi administrator al Diviziei de Pază coordonează două noi afaceri înfiinţate la începutul lui 2011, dintre care şi o firmă privind comerţul cu ridicata al îmbrăcămintei şi încălţămintei

Divizia de Pază din subordinea Consiliului Judeţean Constanţa, condus de Nicuşor Constantinescu, îşi extinde activitatea.

Divizie_Giurca_sediu_Directia_de_paza_03.jpgPotrivit Monitorului Oficial al României, nr. 215/20.01.2011, SC Divizia de Pază SRL, cu sediul în Constanţa, aleea Magnoliei, şi-a înfiinţat un nou punct de lucru într-un alt judeţ. „Se înfiinţează un punct de lucru la Braşov, pentru o perioadă nedeterminată, începând cu data de 20.12.2010, sediul va fi în municipiul Braşov, bd. Eroilor nr. 17, et. 1, jud. Braşov", se arată în art. 1 al hotărârii emise de administratorul Lucian Titi Giurcă şi publicată în Monitorul Oficial.

Reamintim că Divizia de Pază a luat fiinţă în vara anului trecut, având drept unic asociat Direcţia de Pază a Judeţului. Scopul transformării Direcţiei de Pază într-un SRL a fost acela de a scăpa de aplicarea OUG nr. 63/2010, care prevede reducerea cheltuielilor din sectorul public printr-o serie de măsuri, inclusiv prin concedieri. Iată, aşadar, cum Direcţia de Pază a Judeţului a scăpat de aplicarea OUG nr. 63/2010, ajungând în 2011 să-şi extindă chiar activitatea prin Divizia de Pază SRL.

La an nou, două firme noi

Mai mult decât atât, Direcţia de Pază a Judeţului nu numai că nu a dispărut, dar înfiinţează în continuare sub conducerea directorului şi administratorului Lucian Titi Giurcă, noi şi noi firme. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului, Direcţia de Pază a Judeţului a fondat în 2011 două noi firme, al căror asociat persoană juridică este, alături de Divizia de Pază. Ambele firme au fost înfiinţate în prima săptămână a lui 2011, mai exact pe 7.01.2011. Cu alte cuvinte, imediat ce au trecut sărbătorile, administratorul Titi Giurcă şi şefii de la CJC s-au pus pe afaceri, ca să le meargă aşa tot anul. Dar să le luăm pe rând. Divizia Resurse Umane SRL, cu sediul tot pe aleea Magnoliei, în vestitul Bloc L4, are ca obiect principal de activitate „Servicii de furnizare şi management al forţei de muncă". Noua firmă are, aşa cum spuneam, doi asociaţi persoane juridice: Divizia de Pază SRL, cu 80% părţi sociale şi Direcţia de Pază a Judeţului, cu 20% părţi sociale. Ca şi în cazul Diviziei de Pază SRL, tot Titi Giurcă este şi administrator, cât şi reprezentant asociat persoană juridică.

Afacerea cu haine, sub autoritatea CJC

Cea de-a doua societate înfiinţată în prima săptămână a acestui an este SC Divizia Logistic SRL, având acelaşi sediu. Asociaţii persoane juridice sunt aceiaşi, însă cu proporţii puţin diferite: Divizia de Pază SRL deţine 70% din beneficii şi pierderi, iar Direcţia de Pază a Judeţului Constanţa 30%. Titi Giurcă este, de asemenea, administrator şi reprezentant asociat persoană juridică. Ceea ce ne-a uimit - dacă ne mai uimeşte ceva când vine vorba despre CJC şi despre instituţiile subordonate - este obiectul de activitate al celei de-a doua firme înfiinţate sub aripa Diviziei de Pază şi a Direcţiei de Pază a Judeţului Constanţa. Ei bine, Divizia Logistic are ca obiect principal de activitate „Comerţ cu ridicata al îmbrăcămintei şi încălţămintei". Cu alte cuvinte, paznicii aflaţi sub autoritatea CJC s-au şi reprofilat, deschizându-şi, mai nou, sub comanda lui Titi Giurcă, firmă pentru vânzarea de haine şi pantofi. Un fel de talcioc sau obor, cum se spune în popor.

Reamintim că Direcţia de Pază a Judeţului a luat fiinţă în urmă cu şase ani, prin Hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa nr. 251/23.11.2005. La art. 1 al hotărârii se precizează că Direcţia de Pază a Judeţului s-a înfiinţat „sub autoritatea Consiliului Judeţean Constanţa, prin reorganizarea Corpului Gardienilor Publici". Aşadar, iată, dacă mai era nevoie, dovada că afacerea cu haine şi pantofi se află sub comanda CJC.

Vor vinde şi chiloţi tetra? Şeful pazei judeţului spune că nu

Pentru a ne lămuri ce este cu noul punct de lucru deschis în Braşov, pe bulevardul Eroilor nr. 17, mai exact în sediul clădirii SC Modarom SCM (Societate Cooperativă Meşteşugărească), l-am contactat telefonic pe directorul şi administratorul Titi Lucian Giurcă. Acesta ne-a declarat că s-a deschis punct de lucru la Braşov pentru că, spre deosebire de Direcţia de Pază a Judeţului, care-şi limitează acoperirea la nivelul judeţului Constanţa, Divizia de Pază are contracte şi cu agenţi economici privaţi, încheiate şi în alte judeţe. Giurcă a motivat că s-a ales pentru extinderea activităţii Braşovul, pentru că acolo ar fi mai mulţi beneficiari. „Avem la Braşov 130 de agenţi de pază angajaţi din Braşov", ne-a declarat Giurcă. În ceea ce priveşte sediul ales, în clădirea Modarom, Giurcă a afirmat că a fost un fel de schimb pe schimb, Modarom-ul punându-le la dispoziţie un spaţiu ca să-şi deschidă punct de lucru, Divizia oferind la schimb pază. Nu ne-ar mira, prin urmare, ca într-un viitor apropiat, în sediul societăţii cooperative meşteşugăreşti din Braşov, unde Divizia de Pază şi-a deschis punct de lucru, Divizia Logistic să vândă chiloţi tetra sau gumari, aşa cum se vindeau odată în magazinele „Meşteşugarul" din epoca ceauşistă.

Giurcă: „Vom vinde, poate, echipament de vânătoare sau de pază"

Administratorul afacerii cu îmbrăcăminte şi încălţăminte, Titi Giurcă, a negat însă că Divizia de Pază, în parteneriat cu Direcţia de Pază a Judeţului, îşi vor deschide prin Divizia Logistic magazine în care să vândă desuuri şi pantofi. „Vrem să extindem paleta serviciilor. N-o să fie nişte magazine clasice de confecţii. Adică n-o să vindem chiloţi sau costume. Vom vinde, poate, echipamente de vânătoare sau de pază", a declarat Titi Giurcă.

De precizat că l-am contactat telefonic şi pe purtătorul de cuvânt al CJC, Cristian Moldovanu, pentru a solicita un punct de vedere şi din partea acestei instituţii, însă nu a răspuns la telefon.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii