Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:35 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A atacat la două instanţe decizia ANI Se teme Nicuşor Constantinescu să nu devină incompatibil?

ro

04 Jun, 2013 00:00 2356 Marime text
În luna aprilie a acestui an, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţa că, urmare a procedurilor de evaluare, a constatat încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC).

Potrivit ANI, preşedintele CJC „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20.06.2008-23.03.2009 întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, cât şi calitatea de reprezentant al judeţului Constanţa în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul S.C. RAJA S.A., încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare”.
ANI menţiona atunci ca jurisprudenţă relevantă în materie rapoarte care au avut acelaşi obiect de evaluare, Sentinţele civile din 21.11.2012 - nr. 528/CA,  nr. 529/CA, respectiv Sentinţa Civilă nr. 557/CA din 03.12.2012, privind mai mulţi aleşi locali (în categoria cărora intră şi preşedinţii de consilii judeţene), emise de Curtea de Apel Constanţa, prin care s-a reţinut existenţa stării de incompatibilitate în sensul art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri  pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare.
Aflat în prezent la cel de-al treilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu a deţinut, potrivit ANI, în perioada 27.03.2007-23.03.2009, funcţia de reprezentant al CJC în AGA a RAJA. La momentul publicării deciziei, Constantinescu a declarat că nu s-ar afla în situaţie de incompatibilitate, dar şi că reprezentanţii ANI ar face un abuz în serviciu.

Reacţia lui Nicuşor Constantinescu

Potrivit declaraţiilor prefectului judeţului Constanţa, Eugen Bola, Prefectura a primit raportul ANI referitor la Nicuşor Constantinescu la finalul lunii aprilie. Preşedintele CJC a atacat în instanţă decizia ANI. Interesant, nu doar la o instanţă, ci la două.
Conform portalului instanţelor de judecată, la data de 16 mai, pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 5059/118/2013, cu obiect „contestaţie act administrativ fiscal”, unde Nicuşor Daniel Constantinescu are calitatea de reclamant, iar Agenţia Naţională de Integritate este pârât.
Tot potrivit Portalului, la data de 17 mai, pe rolul Tribunalului Bucureşti a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 18489/3/2013, cu obiect „litigiu privind funcţionarii publici (Legea Nr.188/1999)”. În această cauză, Nicuşor Daniel Constantinescu are calitatea de reclamant, în timp ce Agenţia Naţională de Integritate este pârât. Referitor la cauza înregistrată în capitală, Marius Mocanu, avocatul preşedintelui CJC, spune că procedura legală a fost respectată în totalitate. Aşadar două dosare pentru aceeaşi cauză.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii