Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:34 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unitatea 1 de la Cernavodă va fi desincronizată în mod controlat de la Sistemul Energetic Național, în această seară

ro

10 Jan, 2017 19:02 3110 Marime text
SN Nuclearelectrica SA (SNN) anunţă că a decis în mod conservativ desincronizarea de la Sistemul Energetic Naţional a Unităţii 1 a CNE Cernavodă, începând cu ora 22.00, în această seară.
 
Desincronizarea controlată şi planificată a Unităţii 1 CNE Cernavodă se realizează pentru efectuarea unor lucrări de desensibilizare a sistemului de excitaţie al generatorului Unităţii 1 pentru a evita eventuale declanşări automate ale sistemului pe fondul unor perturbatii meteo, aşa cum s-a întâmplat în datele de 8.11.2016, respectiv 06.01.2017. Concret, lucrarea constă în implementarea unei modificări a sistemului de excitaţie al generatorului Unităţii 1, prin înlocuirea unei cartele electronice cu o cartelă de tip nou, reproiectată, care filtrează mai eficient perturbatiile induse de condiţiile meteo severe.
 
Lucrările de desensibilizare a sistemului de excitaţie vor avea o durata aproximativă de 8 ore şi Unitatea 1 va fi resincronizata la Sistemul Energetic Naţional în dimineaţă zilei de 11.01.2017.
 
Anterior adoptării deciziei opririi planificate, SNN s-a asigurat că nu va există un impact negativ al acestei opriri asupra funcţionarii în siguranţă a Sistemului Energetic Naţional în noaptea de 10-11 ianuarie 2017, necesarul de consum fiind asigurat.
 
Lucrările la sistemul de excitaţie al generatorului se vor desfăşura conform procedurilor centralei, fără impact advers asupra personalului, securităţii centralei, populaţiei şi mediului înconjurător.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii