Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prognoza meteo Vreme geroasă, trei zile la rând. Aveți grijă cum vă îmbrăcați

ro

16 Jan, 2016 19:17 2029 Marime text

Vremea va deveni deosebit de rece, chiar geroasă luni și mariți. În a doua parte a săptămânii vremea rămâne rece.

DUMINICĂ

Vremea va fi închisă și se va răci față de intervalul anterior, astfel încât și valorile termice diurne vor deveni preponderent negative. Mai ales în cursul zilei și la începutul nopții, va ninge în sudul, centrul și estul țării și izolat în rest. Noaptea, ninsorile vor continua, dar vor diminua în intensitate. În estul Munteniei, jumătatea sudică a Moldovei și în Dobrogea și în zona Carpaților de Curbură, temporar viscolul va fi puternic, iar viteza vântului la rafală va depăși 70...80 km/h, astfel că zăpada va fi troienită și vizibilitatea se va reduce sub 50 m. Vântul va sufla tare și în celelalte regiuni, dar la cote mai reduse, iar în sudul litoralului, trecător, vor fi posibile precipitații mixte. Temperaturile maxime se vor încadra între -7 GR in estul Transilvaniei si in nordul Moldovei și cel mult 2 grade prin norduln Oltenieie, iar cele minime vor fi cuprinse între -14 și -3 grade.

LUNI

Vremea va deveni deosebit de rece, geroasă, dimineața îndeosebi în depresiunile intramontane, iar noaptea în cea mai mare parte a țării. În cursul zilei vor fi înnorări în sudul, centrul și estul teritoriului și va deveni variabil în rest. Va mai ninge slab, local în Modova, Dobrogea și estul Munteniei și pe arii restrânse la munte, unde și vântul va continua să prezinte intensificări, temporar cu viteze la rafală de 55...60 km/h, iar în cursul zilei, pe arii restrânse de peste 70 km/h, viscolind și spulberând zăpada. În restul teritoriului, ninsori slabe vor mai fi pe arii restrânse în Transilvania și Oltenia, iar vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări în vest. Noaptea, cerul se va degaja în majoritatea regiunilor, iar aria ninsorilor va fi în restrângere spre estul teritoriului. Temperaturile maxime între -8 gr in estul Transilvaniei poate si prin Moldova și 1 gr peste pragul de inghet in dealutile Banatului iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -16 și -8 gr.

MARȚI

Vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineața, dar mai ales noaptea în sudul, centrul și estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între -10...-9 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 0 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -20 și -8 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și cu totul izolat ninsori slabe, în prima parte a zilei în estul și sud-estul țării, iar noaptea în vest, centru și sud-vest. Vântul va sufla cu intensificări în Moldova, Dobrogea și pe crestele montane, unde trecător mai spulbera zăpada.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii