Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:12 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Persoanele înzăpezite la granița cu Bulgaria, la Negru Vodă, salvate după o misiune dificilă

ro

09 Jan, 2017 08:03 1890 Marime text
Persoanele care au rămas înzăpezite în zona Negru Voda, la graniță cu Bulgaria, au fost salvate de autoritățile din Constanța, care au mers cu utilajele în țara vecină ca să deblocheze intrarea în România și să scoată autovehiculele oamenilor din zăpadă.

În zona Negru Vodă, atât pe partea bulgară, cât și pe cea română, se aflau peste 100 de persoane, blocate în zăpadă, care nu au mai putut înainta. Mulți dintre cei care așteptau ajutor au declarat că stăteau la intrarea în țară de vineri. La operațiune au participat utilaje ale Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri (RAJDP), acțiunea fiind coordonată de președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Tutuianu.  Oamenii au pornit apoi in coloană spre destinațiile lor, dar escortați de către autorități.
 
Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat duminica seara, la finalul Comitetului pentru situatii de urgenta, ca in cursul dupa-amiezii de duminica au fost aduse in tara 99 de persoane care au ramas inzapezite in Bulgaria. "Aproximativ 100 de persoane, mai exact 99, 20 de copii si 37 de masini, i-am adus in Romania in trei etape", a declarat ministrul de Interne.
 
Citeste si:

UPDATE2 Intervenţie în forţă pentru deblocarea turiştilor care vin din vacanţă din Bulgaria. Au rămas înzăpeziţi, fără hrană şi combustibil (video)
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii