Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iarna şi-a intrat violent în drepturi Prefectura Constanţa - „Vântul puternic a împiedicat acționarea cu utilaje“

ro

29 Dec, 2014 16:51 2550 Marime text
 
Circulația pe drumurile județene se desfășoară în condiții de iarnă, anunţă reprezentanţii Prefecturii Constanţa. Carosabilul pe zonele Băneasa și Hârșova a fost acoperit cu polei pe unele tronsoane iar vântul puternic a împiedicat acționarea cu utilaje, precizează reprezentanţii Guvernului în teritoriu.

Pe zona Cuza Vodă-Topraisar și Tariverde din cauza temperaturilor în scădere circulația se desfășoară cu dificultate motiv pentru care drumarii avertizează șoferii să fie atenți la trafic.

La nivelul localităţilor Ostrov, Bugeac şi Almalău a fost întreruptă parţial alimentarea cu energie electrică, aceasta fiind reluată în scurt timp. De asemenea, 2 echipaje de la S.C. ENEL S.A. au acţionat în localităţile Oltina şi Lipniţa (sat Carvăn) pentru remedierea defecţiunilor privind furnizarea curentului electric.

La nivelul județului Constanța Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri (RAJDP) acționează cu 44 de utilaje, 120 de angajați împrățtiind 450 de tone de material antiderapant.
Din cauza vântului foarte puternic, au fost suspendate manevrele în toate porturile inclusiv pe Canalul Dunăre – Marea Neagă.
 
În vederea analizării situației pentru luarea măsurilor ce se impun la nivelul județului Constanța, Subprefectul Constanţei cu atribuţii d prefect, Mustafa Levent Accoium i-a convocat astăzi pe membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență unde s-a stabilit ca fiecare structură cu responsabilități să acționeze cu promptitudine, și, totodată s-a solicitat să existe un flux informațional permanent între instituții pentru a interveni cât mai repede atunci când situația o impune, preciezează reprezentanţii Instituţiei Prefectului judeţul Constanţa.

Forțe de ordine implicate
În acest moment sunt angrenaţi aproximativ 430 de poliţişti, jandarmi şi pompieri, dar şi reprezentanţi ai Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cu aprozimativ 110 mijloace de intervenţie.

Reprezentanţii  Inspectoratului  pentru  Situaţii  de  Urgenţă  „Dobrogea”  al judeţului  Constanţa,  transmit  cetăţenilor  câteva  recomandări  privind  comportamentul  ce  trebuie adoptat în perioada următoare:
- Informaţi‐vă permanent despre condiţiile atmosferice transmise prin intermediul mass-media;
- Fiţi pregătiţi pentru a rezista acasă – pregătiţi rezervă de alimente, apă, combustibil şi asiguraţi‐vă mijloace diferite pentru încălzit şi preparat hrana;
- Pregătiţi mijloacele de iluminat independente de reţeaua electrică;
- Păstraţi la îndemână unelte pentru degajarea zăpezii;
- Evitaţi absolut orice fel de călătorie dacă nu este absolut necesară;
- Dacă este necesar să plecaţi, luaţi‐vă articole de îmbrăcăminte groasă;
- Interesaţi‐vă de starea drumurilor;
- Dacă plecaţi cu maşina, asiguraţi‐vă că este echipată cu lanţuri pentru zăpadă, lopată, cablu de remorcare, că are suficient combustibil şi asiguraţi‐vă că ştie cineva pe ce rută vă deplasaţi;
- Dacă rămâneţi blocat în trafic, încercaţi să scoateţi autovehiculul de pe partea carosabilă pentru a facilita intervenţia mijloacelor de deszăpezire;
- Dacă mijlocul de transport se strică, nu intrati în panică. Păstraţi‐vă calmul, apelaţi numărul unic de urgenţă 112, aprindeţi luminile şi aşteptaţi ajutorul echipelor de intervenţie. Dacă sunteţi în afara localităţilor, legaţi o bucată de pânză colorată de antena maşinii pentru a fi vizibili în timpul viscolului;
- Nu părăsiţi mijlocul de transport pentru a cere ajutor, deoarece vă puteţi rătăci;
- În localităţi nu parcaţi autovehiculele pe străzi. Încercaţi, pe cât posibil, să le scoateţi de pe partea carosabilă, avertizeazăă reprezentanţii Prefecturii Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii