Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gerul Bobotezei devine ploaia Bobotezei Atenţionare Cod Galben de ploi la Constanţa

ro

06 Jan, 2016 13:50 2078 Marime text
 
Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat informarea referitoare la precipitaţii, polei şi intensificări ale vântului pentru perioada 6 ianuarie, ora 13:00 – 7 ianuarie, ora 20:00. De asemenea, a emis un nou mesaj de atenţionare cu cod galben, pentru judeţele Tulcea, Constanţa şi Călăraşi, valabil în perioada 6 ianuarie, ora 18:00 - 7 ianuarie, ora 12:00, interval în care se vor semnala ploi însemnate cantitiv. În intervalul menţionat, în judeţele Constanţa, Tulcea şi Călăraşi va ploua, iar cantităţile de apă vor fi de 20...25 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, până la ora 13.30 nu au fost semnalate autostrăzi sau drumuri naţionale (europene) cu circulaţia oprită din cauza vremii (a poleiului) sau a vreunui eveniment rutier.
În judeţul Brăila, pe DN2B Ianca – Făurei şi DN21 Însurăţei – Bărăganul, există riscul formării poleiului deoarece ploaia împrăştie materialul antiderapant şi temperaturile sunt în continuare scăzute.

În judeţul Ilfov, pe A1 Bucureşti – Piteşti, de la kilometrul 90 până la intrarea în Bucureşti şi pe A2 Bucureşti - Constanţa, se circulă în condiţii de ploaie, cu precizarea că nu s-a format polei.

În judeţul Gorj, pe DN67C, la Rânca, există un strat de zăpadă în amestec cu material antiderapant, care măsoară 1 – 2 cm grosime. 

***

Pentru judeţele Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Giurgiu, Teleorman, Dolj, Olt şi municipiul Bucureşti, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionări nowcasting cu cod galben, referitoare la precipitaţii sub formă de ploaie şi mixte, care determină depunerea de polei  

Pentru a preveni producerea accidentelor rutiere, recomandăm conducătorilor auto să manifeste prudenţă sporită la volan, să păstreze distanţa în mers,  în așa fel încât să fie în măsură să evite pericolele care se pot ivi, să evite depăşirile, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

Amintim, totodată, că pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, anvelope de iarnă sunt obligatorii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii