Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fenomen rar La Polul Nord, mai cald decât la Constanța

ro

03 Jan, 2016 19:21 3760 Marime text
 
Temperatura la Polul Nord a depăşit nivelul de 0 grade Celsius, crescând cu aproape 40 de grade în ultimele zile, în ceea ce pare a fi una dintre cele mai calde perioade din decembrie, anunţa Observatorul climatic NPEO, titrat de Wall-street.ro.

Pe 28 decembrie, la Polul Nord se înregistrau -38,1 grade Celsius, dar temperatura a crescut până la valoarea de -8,5 grade Celsius în doar 27 de ore, informează Corriere della Sera, citând date ale Observatorului climatic NPEO. Creşterea temperaturii a continuat miercuri, când mercurul termometrelor a depăşit 0 grade Celsius, precizează Observatorul climatic de la polul Nord (NPEO), potrivit Mediafax. Potrivit meteoromania.ro, la ora 19.00 la Constanța se ănregistratau -6,7 grade Celsius, dar temperaturile au fost pe tipul zilei i de -12 grade celsius.

Experţi citaţi de cotidianul The Telegraph au confirmat valori total anormale pentru această perioadă la Polul Nord, explicând că au legătură cu Furtuna Frank, care a afectat emisfera nordică, generând creşteri ale temperaturilor în Canada, Statele Unite şi în Europa. "Temperaturile la Polul Nord au crescut scurt timp peste nivelul de 32°F (0°C) ", a confirmat Administraţia atmosferică şi oceanică din Statele Unite (NOAA).

"Furtuna Frank a atras curenţi de aer cald de la tropice spre nord, peste Oceanul Atlatic", a explicat Simon King, specialist la Institutul britanic de meteorologie.
"În contextul furtunii Frank, la Polul Nord a fost destul de cald, atingându-se o valoare rară de aproape +1°C, comparativ cu media de -28°C specifică acestei perioade", a precizat el. Potrivit prognozei NPEO, temperaturile în zona Polului Nord vor scădea drastic începând de joi, urmând să se stabilizeze la valori sub -30°C, se mai arata pe Wall-street. ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii