Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:11 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa, sub cod galben Ce măsuri va lua Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă

ro

27 Dec, 2014 13:15 2147 Marime text
Mâine, de la ora 10.00, se va desfăşura videoconferinţa susţinută de viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, în cadrul căreia vor fi evaluate măsurile aplicate și necesar a fi luate de către Comitetele Județene pentru Situații de Urgență, în urma atenționărilor meteorologice de tip cod galben emise de către Administrația Națională de Meteorologie pentru perioada următoare.

De aseară, 31 de județe ale României (printre care şi Constanţa), plus municipiul București, se află sub atenționare de cod galben de ninsori, intensificări ale vântului, precipitații mixte și polei. Până diseară, la ora 20.00, în sudul, sud-estul şi local în centrul ţării, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali va ninge şi se va depune strat de zăpadă, ce va depăşi local 20 cm.

În Dobrogea, precipitaţiile vor fi mixte şi, izolat, vor fi depuneri de polei. Vântul se va intensifica în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul Olteniei, unde rafalele vor depăşi 45...55 km/h, viscolind temporar ninsoarea. 

De asemenea, începând de mâine seară, ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a ţării, iar în sud şi sud-est vor fi abundente şi se va depune un strat nou şi consistent de zăpadă. În Lunca Dunării şi în Dobrogea precipitaţiile vor fi mixte şi se va depune polei. În cea mai mare parte a Munteniei, în jumătatea de sud a Moldovei, în Dobrogea şi în estul Olteniei, vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de peste 70 km/h, viscolind şi troienind zăpada. 

Din pricina vântului puternic, toate porturile din judeţul Constanţa (Midia, Mangalia, Constanţa Sud, Constanţa Nord şi Canal Dunăre-Marea Neagră) sunt închise traficului maritim, respectiv fluvial.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii