Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:36 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. A intrat în vigoare Codul Portocaliu. Cât ține. Ce este Codul Portocaliu. Zonele afectate. Informații utile

ro

06 Jan, 2017 02:13 5165 Marime text
Administrația Națională de Meteorologie a emis ieri a informare meteo de vreme rea tip Cod Portocaliu pentru astăzi, deocamdată, între orele orele 02.00 și 18.00.
 
 
Principalul fenomen îl reprezintă viscol puternic.
 
În a doua parte a nopții și în cursul zilei de azi în Municipiul Bucureşti şi în județele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea,temporar viscolul va fi puternic.

Rafalele vântului vor atinge 70...85 km/h, reducând vizibilitatea sub 50 m şi local troienind zăpada.
 
Ce este Codul Portocaliu din punct de vedere meteorologic
 
Potrivit paginii oficiale de internet a Administrației Naționale de Meteorologie pentru perioada Codului Portocaliu sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase de intensitate mare precum vânt, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, caniculă, ger, furtuni de zăpadă, temperaturi extreme.
 
Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durată și de gravitatea fenomenelor prognozate.
 
Avertizarile de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim șase ore.

Informații ulile

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la acestă oră (01.30), se circulă în condiţii de iarnă pe A2 Bucureşti - Constanţa
 
Precizăm că, pe A2, între kilometrii 12 şi 144(Feteşti), pe alocuri stratul de zăpadă în amestec cu material antiderapant măsoară 2- 3centimetri, iar vizibilitatea este sub 100 de metri.
 
Menţionăm că se acţionează şi se împrăştie material antiderapant, însă din cauza vântului puternic zăpada este readusă pe partea carosabilă.
 
Începând cu ora 01:30 poliția de frontieră bulgară a anunțat limitarea traficului rutier pentru camioane mai mari de 12 t, spre și dinspre Bulgaria                       
Totodată începând cu ora 01.00, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, au fost suspendate manevrele navelor  in portul Midia, Constanța Nord, Sud și Mangalia.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii