Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:12 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNADNR monitorizează firmele angajate pentru întreţinerea drumurilor naţionale 588 de utilaje au acţionat în judeţele aflate sub cod roşu şi portocaliu

ro

29 Dec, 2014 16:09 1565 Marime text
CNADNR SA a acționat în permanență răspândind materiale antiderapante pe toate sectoarele de drumuri naţionale şi autostrăzi.
Astfel, în intervalul 28.12.2014, ora 17.00 - 29.12.2014, ora 12.00, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a acționat împotriva depunerii zăpezii și a poleiului pe partea carosabilă a autostrăzilor și drumurilor naționale din județele aflate sub incidența CODULUI ROȘU (Buzău, Vrancea, Brăila) și a CODULUI PORTOCALIU (Ialomița, Galați, Vaslui, Bacău, Prahova, Tulcea, Argeș și Dâmbovița).
„În toate aceste județe au fost efectuate intervenții specializate de deszăpezire cu un număr de 588 utilaje. De asemenea, au fost răspândite pe partea carosabilă 2.961 tone material antiderapant. În activitatea de deszăpezire a autostrăzilor și drumurilor naționale aflate sub incidența CODURILOR ROȘU și PORTOCALIU, au fost angrenate circa 654 de persoane”, se menţionează într-un comunicat de presă dat publicităţii de CNADNR.
CNADNR anunţă că va continua să acţioneze 24 ore pe zi, monitorizând permanent condiţiile meteo-rutiere de pe toate sectoarele de drumuri naţionale şi autostrăzi şi intervenind de îndată ce situaţia o va impune. „De asemenea, împotriva depunerii poleiului şi a zăpezii pe suprafaţa părţii carosabile se acţionează în continuare pe întreaga reţea de drumuri naţionale şi autostrăzi cu utilaje de deszăpezire şi material antiderapante (sare, nisip, alte produse chimice cu efecte de degivrare), conform normelor în vigoare”, se precizează în comunicatul amintit.
Nu mai puţin important, compania va monitoriza modul în care îşi desfăşoară activitatea firmele angajate de CNADNR SA pentru întreţinerea pe timp de iarnă a reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi.
„În acest context, CNADNR SA recomandă tuturor participanţilor la trafic să pornească la drum doar cu autovehicule echipate cu pneuri de iarnă, săculeţ cu material antiderapant şi lopată, să aibă o conduită preventivă în trafic, să folosească cât mai mult frâna de motor şi să evite depăşirile acolo unde nu există suficient spaţiu şi suficientă vizibilitate pentru a fi executate în condiţii de maximă siguranţă”, avertizează CNADNR.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii