Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Având în vedere actualele avertizări meteo Pieton ori la volan, trebuie să citești asta!

ro

26 Dec, 2014 18:02 2001 Marime text
Avand in vedere actualele avertizari meteo, polițiștii reamintesc cetățenilor faptul că, în sezonul rece, circulația rutieră reprezintă o încercare și pentru cei mai experimentați conducători de autovehicule, sens în care se impun o serie de măsuri preventive ce vizează:
 
— echiparea corespunzătoare a autovehiculului cu cauciucuri de iarnă și mijloace antiderapante;
 
— verificarea stării tehnice a mijloacelor auto prin asigurarea soluției de antigel și a uleiurilor de iarnă pentru motor,
 
transmisie, direcție, funcționarea corespunzătoare a instalației de climatizare și verificarea dispozitivelor de iluminare și semnalizare;
 
— adaptarea vitezei la condiții de drum, ceața, poleiul, carosabilul umed și mâzga reprezentând factori determinanți în producerea unor evenimente rutiere. Astfel, evitarea manevrelor bruște, atât la frânare cât și la efectuarea virajelor, adoptarea unei conduite preventive și anticiparea eventualelor pericole, constituie factori importanți pentru siguranța participanților la traficul rutier.
 
În perioada urtoare prezența autovehiculelor de intervenții ale administratorilor de drumuri, care vor efectua lucrări de îndepărtare a zăpezii de pe partea carosabilă, va fi obișnuită.
 
Facilitarea intervenției acestor autovehicule/utilaje este absolut obligatorie pentru toți conducătorii auto. Astfel este necesară păstrarea unei distanțe apreciabile față de acestea pentru a evita avarierea mijloacelor auto, spargerea parbrizelor sau alte incidente și pentru a le permite efectuarea manevrelor impuse de specificul intervenției.
 
În localitățile urbane este necesar ca alegerea locurilor de oprire a autovehiculele să se efectueze fără a afecta fluiditatea circulației, pentru a facilita curățirea zăpezii de pe carosabil și, de ce nu, pentru a evita avarierea acestora de alte autovehicule în derapaj etc.
 
Nu în ultimul rând, polițiștii atrag atenția pietonilor asupra modului în care traversează drumurile publice, dar și asupra faptului că pe căile de comunicații care nu sunt prevăzute cu trotuare sau poteci laterale trebuie să circule numai pe partea stângă a drumului și cât mai departe de suprafața de rulare. 

agerpres.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii