Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:18 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unirea Principatelor Romane, celebrata la Cumpana

ro

23 Jan, 2010 02:50 1450 Marime text
cumpana_-_mariana_gaju_4.jpgConsiliul Local Cumpăna, reprezentat legal de către primarul Mariana Gâju, anunţă desfăşurarea unei serii de manifestări, duminică, 24 ianuarie, dedicate împlinirii a 151 de ani de la unirea Principatelor Române.

Serbările vor începe cu intonarea Imnului de Stat al României şi cu un Te Deum, dedicat memoriei celor care au contribuit la realizarea acestui ideal. Primarul Mariana Gâju va rosti o alocuţiune în cinstea acestei sărbători, urmată de cuvântările veteranilor de război. Vor depune coroane de flori la Monumentul Eroilor din centrul comunei, Mariana Gâju, reprezentanţi ai Consiliului Local Cumpăna, ai parohiilor din localitate, ai Grupului Şcolar Cumpăna şi grădiniţelor, ai partidelor politice de pe raza comunei şi ai Postului de Poliţie şi Poliţiei Comunitare Cumpăna. Cu această ocazie, va avea loc şi o defilare în faţa Monumentului Eroilor, executată de către o subunitate din cadrul UM 0608 Jandarmi Constanţa. Cei prezenţi se vor prinde în Hora Unirii, după care vor urmări spectacolul „Hai să dăm mână cu mână", susţinut de elevi ai Grupului Şcolar Cumpăna şi de preşcolari ai Grădiniţei cu orar normal.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • redivivus 23 Jan, 2010 19:44 Cu o comuna,chiar cu o asa de frumoasa primarita,nu se face primavara.Ziua Unirii,in curand,va fi sarbatorita in cine stie ce sat.Ziarele locale,ca si cele centrale,au alte preocupari.Ce face Tusac.ce pune la cale Banias,ce a mai scris madam Mitrea si late mari evenimente.Ziua de 24 Ianuarie ar trebui sa fie un prilej de de mandrie si recunostinta,ca au existat oameni capabili sa faureasca un Stat de care astazi multi isi bat joc.Pentru idealurile sale,generatia lui Cuza a fost capabila de sacrificiu,de eroism,cu toate pacatele lor.Astazi vorbim de pacate si deloc de sacrificiu din partea politicianistilor.Cine dintre acestia au citit barem acum ,sau au revazut ideile din discursul lui Kogalniceanu cu ocazia inscaunarii lui Cuza Voda: " Doamne!mare si frumoasa iti este misia.Fii omul epocii.Fa ca legea sa onlocuiasca arbitrariul,fa ca legea sa fie tare....Fii bun pentru cei care mai toti domnii trecuti au fost nepasatori si rai.Impaca patimile si urile dintre noi....urechea ta sa fie pururea deschisa la adevar si inchisa la minciuna si lingusire....Cine este in stare astazi sa secularizeze averile dobandite prin jaf si coruptie? Cuza a vazut in taranime forta vie a Natiunii si si-a riscat tronul si viata pentru ca sa sa le dea pamant.Dar,astazi,ce vad politicianistii ticalositi in taranimea mizera si lipsita de mijloace pentru a munci pamantul care sta intelenit? Mass-media ce face?Cititi titlurile ziarului si va veti mira cum de s-a indurat redactia sa acorde cateva randuri acestui mare eveniment :ZIUA UNIRII. Politicianistii din toate partidele urasc acest cuvant. Mitrea,precum si alte subiecte de mare interes.Ziua de 24 Ianuarie ar trebui sa fie un prilej de de mandrie si recunostinta,ca au existat oameni capabili sa faureasca un Stat de care astazi multi isi bat joc.Pentru idealurile sale,generatia lui Cuza a fost capabila de sacrificiu,de eroism,cu toate pacatele lor.Astazi vorbim de pacate si deloc de sacrificiu din partea politicianistilor.Cine dintre acestia au citit barem acum ,sau au revazut ideile din discursul lui Kogalniceanu cu ocazia inscaunarii lui Cuza Voda: " Doamne!mare si frumoasa iti este misia.Fii omul epocii.Fa ca legea sa onlocuiasca arbitrariul,fa ca legea sa fie tare....Fii bun pentru cei care mai toti domnii trecuti au fost nepasatori si rai.Impaca patimile si urile dintre noi....urechea ta sa fie pururea deschisa la adevar si inchisa la minciuna si lingusire....Cine este in stare astazi sa secularizeze averile dobandite prin jaf si coruptie? Cuza a vazut in taranime forta vie a Natiunii si si-a riscat tronul si viata pentru ca sa sa le dea pamant.Dar,astazi,ce vad politicianistii ticalositi in taranimea mizera si lipsita de mijloace pentru a munci pamantul care sta intelenit? Mass-media ce face?Cititi titlurile ziarului si va veti mira cum de s-a indurat redactia sa acorde cateva randuri acestui mare eveniment :ZIUA UNIRII. Politicianistii din toate partidele urasc acest cuvant.