Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:28 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Un altfel de Crăciun”, cu gândul la deținuții politici

ro

12 Dec, 2016 14:35 1906 Marime text
Spectacolul are la bază texte scrise de cei care au cunoscut iadul închisorilor comuniste, precum: Radu Gyr, Zahu Pană, Dumitru Oniga, Marcel Petrișor și Anatolie Paniș.
 
În această vineri, de la ora 19.00, pe scena Teatrului de Stat Constanța va fi prezentat spectacolul „Un altfel de Crăciun”, în regia Monei Gavrilaș și cu Diana Giubernea în distribuție. Spectacolul, gândit ca „o radiografie emoționantă a destinelor deținutilor politici din România comunistă”, are la bază un colaj de texte scrise de cei care au cunoscut iadul închisorilor din spatele gratiilor de la Jilava și Aiud, precum: Radu Gyr, Zahu Pană, Dumitru Oniga, Marcel Petrișor și Anatolie Paniș.

„Crăciunul deținuților politici este o lecție despre toleranță, iertare, iubire. Într-o atmosferă de penitență se vorbește despre lacrimi, tristețe, speranță, întoarcere la valorile umane, la credință, la oamenii de lângă noi. Echipa spectacolului (Mona Gavrilaș și Diana Giubernea) încearcă o paralelă cu Nașterea lui Iisus și invită la evadare în interior prin amintiri, într-o altă viață - viața de dinainte de a fi închiși. Din păcate toți avem o închisoare în noi și doar prin iubire rupem lanțurile. Să iubim și să iertăm, dar să nu uităm... Ca să nu se mai repete!”, spun inițiatorii proiectului „Un altfel de Crăciun”.
 
Sursă foto: Teatrul de Stat Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii