Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tudor Gheorghe, dublă reprezentaţie pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski"

ro

24 Apr, 2015 11:17 1222 Marime text
Mâine, Tudor Gheorghe va fi prezent la Constanţa, pentru un spectacol inedit. Pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet (TNOB) „Oleg Danovski", maestrul va prezenta „Lecția”, o „pledoarie pentru păstrarea curățeniei limbii române” şi „o intenție de a face publicul să reconștientizeze frumusețea, normalitatea, dragostea de neam şi limbă”. Spectacolul este programat la ora 19.00, iar prețul unui bilet este de 60 de lei.
 
De asemenea, duminică, de la aceeași oră, tot pe scena TNOB, Tudor Gheorghe va susţine un spectacol cu valențe spirituale, ce constă într-o incursiune în folclorul românesc tradiţional. Împreună cu instrumentiştii Virgil Iordache (vioară), Floricel Gheorghe (ţambal), Liviu Preda (braci) şi Ionel Feraru (contrabas), Tudor Gheorghe va încânta publicul constănţean cu cele mai frumoase melodii de muzică populară. Concertul se  numește „The Best of Taraf”, iar biletele pot fi achiziţionate la prețul de 80 de lei.

În 1999, Tudor Gheorghe a început seria de spectacole „Anotimpurile poeziei româneşti", în colaborare cu dirijorul Marius Leonard Hristescu. În 2006, la Sala Palatului, maestrul a susţinut o serie de şapte concerte, intitulată „Săptămâna risipitorului de frumuseţi".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii