Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:40 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie în muzică. A murit Leonard Cohen. Interpretul celebrei melodii In My Secret Life (video)

ro

11 Nov, 2016 04:45 3468 Marime text
Muzicianul canadian Leonard Cohen, care a fost de asemenea un poet apreciat și romancier, a murit la vârsta de 82 de ani, potrivit theguardian.com.
 
 
"Cu profundă tristețe vă informăm de decesul poetului, compozitorului și artistului legendar Leonard Cohen", a scris agentul său pe pagina de Facebook a muzicianului, potrivit AFP.
 
 

"Am pierdut unul dintre vizionarii cei mai prolifici și respectați ai lumii muzicii", continuă comunicatul, indicând că o ceremonie va fi organizată la Los Angeles "la o dată ulterioară".

 
 
Leonard Cohen a început să cânte la chitară la vârsta de 13 ani. A urmat cursurile Universităţii McGill, unde a câştigat premiul McNaughton pentru creaţie, înainte de absolvire.

Şi-a publicat primul volum de poezie, "Let Us Compare Mythologies" la un an după aceea, cu un succes răsunător. Judy Collins, nume de top al folk-ului anilor '60, înregistrează o versiune a piesei "Suzanne", care ajunge rapid un hit. Solista îi propune lui Cohen să o urmeze în turnee şi astfel debutul lui are loc în vara anului 1967, la The Newport Folk Festival.

Au urmat două concerte cu casa închisă în New York şi o apariţie la CBS Network, unde Cohen îşi interpretează cântecele şi îşi recită poeziile.

Cohen semnează un contract cu studioul de înregistrări Columbia şi, în 1968, lansează primul său album, "The Songs of Leonard Cohen", un material devenit hit folk şi care stârneşte vâlvă în mediile muzicale, asigurându-i un renume inegalabil printre cântăreţi şi textieri.

Au urmat, printre altele, "Songs From a Room"(1969), "Songs of Love and Hate"(1971), "New Skin for Old Ceremony" (1974), "Death of a Ladies' Man" (1977) şi "I'm Your Man" (1988).
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii