Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tradiţii greceşti, transpuse în muzică şi dans Spectacol în cinstea Zilei Naţionale, la Casa de Cultură Constanţa

ro

18 Mar, 2016 00:00 3053 Marime text
Comunitatea elenă Elpis Constanţa se pregăteşte de sărbătorirea Zilei Naţionale a Greciei, printr-un şir de evenimente care se vor desfăşura în zilele de 25 şi 26 martie.
 
Deschiderea oficială va avea loc pe 25 martie, la ora 11.00, printr-o slujbă de Te Deum, care va avea loc la Biserica Greacă Metamorphosis (Schimbarea la Faţă). În aceeaşi zi, la ora 18.00, constănţenii sunt invitaţi la un spectacol organizat la Casa de Cultură în cinstea Zilei Naţionale, unde vor fi prezentate tradiţii greceşti transpuse în muzică şi dans. Pe data de 26 martie, la ora 10.30, comunitatea elenă din Constanţa, împreună cu Cercetaşii Marini Constanţa, filială a Organizaţiei Cercetaşii României, invită constănţenii la un tur al clădirilor istorice greceşti din Constanţa. Turul va începe cu Teatrul Tranulis - Fantasio şi va continua cu Casa Evanghelou Rousou, hotelul Grand, Casa Constantinidi, Casa Zafirios Kyriakou, Casa Hector Serafidis, Casa Aristide Karatzali, Biserica Greacă, Teatrul Elpis, Şcoala Greacă, Palatul Şuţu, Casa Teodorou Rousou, Casa Hrisicos, Casa Embiricos, Casa Take Manicatide, şi se va încheia în Piaţa Ovidiu, la ora 12.45. Formarea grupului se va face în faţa Teatrului Tranulis - Fantasio, bulevardul Ferdinand nr. 11, colţ cu strada Mihai Viteazu, în data de 26 martie, la ora 10.30.
 
În ultima zi a manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a Greciei, 26 martie, la ora 13.00, în Piaţa Ovidiu, constănţenii sunt aşteptaţi la un spectacol omagial de dansuri şi cântece tradiţionale greceşti, spectacol susţinut de ansamblurile comunităţilor elene din Constanţa, Ploieşti şi Sulina, împreună cu solistul Ionuţ Galani şi alţi invitaţi surpriză.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii