Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tinerii dansatori au fost aplaudați la scenă deschisă, în cea de-a doua zi a Galei HOP

ro

04 Sep, 2019 11:58 2348 Marime text
A doua zi a Galei  tânărului actor HOP 2019, găzduită de Teatrul de Stat din Constanța, a continuat cu concursul la secțiunea individual și proba impusă, la care au participat tinerii actori Flavia Perșa, Norbert Boda, Diana Ioana Licu, Adrian Loghin și Adela Mihai.

Secțiunea grup a avut o probă impusă (concurenți Radu Anastas, Carmen Pascu, Mara Pogângeanu, Theodora Popovici, Paul Predușel, Radu Tudoraș, Marian Vultur, Yannick Becker, Ștefan Dogaru, Francesca Fülöp, Robert Iosif, Ștefan Bogdan Liță), precum și două exerciții de grup Shakespeare mechanics și Richard sunt eu!, unde au evoluat Radu Anastas, Carmen Pascu, Mara Pogângeanu, Theodora Popovici, Paul Predușel, Radu Tudoraș și Marian Vultur, respectiv Yannick Becker, Ștefan Dogaru, Francesca Fülöp, Robert Iosif, Ștefan Bogdan Liță.

Dansactorii au fost parcă și mai spectaculoși în seara de marți, 3 septembrie, primind aplauze entuziaste pentru prestațiile lor, în care teatrul coregrafic s-a dovedit încă o dată un mijloc fermecător de expresie, mișcarea fiind un partener cu rol egal al cuvântului rostit.

Juriul de concurs (format din regizorul și producătorul TV Adrian Batista, actrița Ioana Bogățan, regizorul Ada Lupu Hausvater, criticul de teatru Ludmila Patlanjoglu și criticul de dans Liana Tugearu) va avea cu siguranță o misiune dificilă, căci tinerii sunt cu toții extrem de talentați, oferind momente de mare valoare și spectaculozitate artistică.

Așa cum spunea directorul artistic al Galei Hop din acest an, Gigi Căciuleanu,

„Fiecare dintre voi e o vedetă nu numai vorbitoare, ci și mișcătoare. Vi s-a cerut foarte multă inventivitate și aș vrea foarte ca mult ca publicul, atunci când va ieși fericit din această sală, să iasă în minte cu un cuvânt: neaoș. Să descopere cât sunteți de deosebiți, fiecare, unii de alții, dar și de ce s-a mai făcut. Fiecare dintre voi are acel grăunte de originalitate care este important, interesant. Și juriul ar trebui să se gândească în primul rând la această excelență a originalității, a inventivității.
Vom avea în fiecare seară Nocturnele HOP, niște evenimente în cadrul cărora vom putea discuta despre acest animal destul de nou în lumea teatrului, DansActorul, care nu este un concept pe care l-am inventat eu, dar este un cuvânt pe care l-am inventat eu. Sunt foarte mândru că ați aderat la această idee a teatrului coregrafic, care înseamnă regie scrisă ca o coregrafie.“


Puteți urmări evenimentul și îi puteți cunoaște pe concurenți pe site-ul manifestării https://galahop.uniter.ro/home-2019.

Sursa foto: captura video (youtube/gala hop)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii