Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:07 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tenorul Mădălin Băldău Drăgan, de la Universitatea „Ovidius“, pe podiumul Festivalului Național „Crizantema de Aur“ 2017

ro

23 Oct, 2017 00:00 2291 Marime text
Tenorul Mădălin Băldău Drăgan, masterand anul II la Universitatea „Ovidius“, a obținut locul I la ediția jubiliară 50 de ani a Festivalului Național de Interpretare și Creație a Romanței „Crizantema de Aur“, ediția 50. Evenimentul a avut loc la Târgoviște.
 
Mădălin Băldău Drăgan este elev al clasei de Canto - soprana Florența Marinescu. Festivalul Național de Romanțe „Crizantema de Aur“, ediția 50, jubiliară, s-a desfășurat în perioada 19-21 octombrie 2017.

„Pentru mine, ca profesor, contează rezultatele și performanțele studenților. Mădălin Băldău este o voce extraordinară“, ne-a dezvăluit soprana Florența Marinescu. „Am interpretat două piese, «Cântați romanțele» și „Romanța înstrăinării». Este pentru prima dată când particip la Festivalul «Crizantema de aur», ne-a spus Mădălin Băldău Drăgan, care este și solist la Teatrul de Operă și Balet „Oleg Danovski“.Trofeul „Crizantema de Aur“ a revenit interpretei Olguța Novac Berbec.

Piesa regretatului compozitor Dumitru Lupu, premiul I la secțiunea Creație

La secțiunea „Creație“, premiul special al presei a fost oferit compozitorului Jolt Kerestely, premiul special al Consiliului Local și Primăriei Târgoviște a fost oferit compozitorului Marcel Iorga, premiul special al Consiliului Județean Dâmbovița a fost oferit compozitorului Mircea Ciugudean, premiul special al Fundației „Henry Mălineanu“ a fost oferit compozitoarei și cântăreței Ana Ghibea, iar premiul special „Ionel Fernic“ a ajuns la compozitorul Constantin Bardan. Podiumul a fost ocupat de: premiul I - compozitor Dumitru Lupu - „Voi nu vedeți că deranjați?“, text Marian Stere, interpret Marian Stere; premiul II - compozitor Nicolae Caragia - „Să nu-ți dorești singurătate“, text I. Caragia, interpret Nicolae Caragia; premiul III - compozitor Ionel Bratu Voicescu - „Și-atât“, text Ionel Bratu Voicescu, interpret Ina Dincă-Velica.

Premiile de la secțiunea Interpretare

La secțiunea Interpretare, premiul special al Consiliului Județean Dâmbovița a fost oferit interpretei Iulia Vătafu, premiul special al Consiliului Local și Primăriei Târgoviște i-a fost oferit lui Iulian Bratu, premiul special Fundația „Henry Mălineanu“ a fost oferit Iuliei Daiana, iar premiul special „Ioana Radu“ i-a fost acordat interpretei Theodora Manolache. Podiumul a fost ocupat de: premiul III - Andrei Cocîrlea, premiul II - Valentin Butucel, premiul I - Mădălin Alexandru Băldău Drăgan.

În perioada 19-21 octombrie 2017 a avut loc, la Târgoviște, sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, cea de-a 50-a ediție, jubiliară, a Festivalului Național de Interpretare și Creație a Romanței „Crizantema de Aur“. Festivalul a fost organizat de Consiliul Local Târgoviște, Primăria Municipiului Târgoviște, Consiliul Județean Dâmbovița, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și Teatrul „Tony Bulandra“ Târgoviște, în colaborare cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Uniunea Muzicienilor din Moldova, în coproducție cu TVR și în parteneriat cu Radio România. Evenimentul s-a desfășurat la Teatrul „Tony Bulandra“ din Târgoviște.
 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii