Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Târg de Sântă Mărie la Muzeul de Artă Populară Constanța, locul unde tradițiile prind viață

ro

10 Aug, 2017 00:00 4324 Marime text
Muzeul de Artă Populară Constanța și-a propus să întâmpine marea sărbătoare a creștinătății, Adormirea Maicii Domnului, cu un târg menit să pună în valoare meșteșuguri tradiționale precum: prelucrarea lemnului, olăritul, realizarea instrumentelor muzicale populare și pielăritul. 
 
Evenimentul „Meșteșuguri tradiționale - utilitar și decorativ“ va avea loc în perioada 13-16 august, în fața muzeului constănțean de etnografie, unde vor fi prezenți cei cinci meșteri populari invitați la târg. Cu acest prilej, cei interesați de tradiții vor avea ocazia să vadă cum lutul prinde formă pe roata unui meșter olar din Horezu. 
 
„Din centrul Băbeni, Vâlcea, specializat în prelucrarea lemnului, este invitat un meșter popular care lucrează obiecte de utilitate gospodărească. Din zona Dâmboviței, va fi invitat un cunoscut creator popular care reprezintă meșteșugul prelucrării artistice a lemnului prin obiecte decorative și de cult. Olăritul va fi reprezentat de cunoscutul centru Horezu, Vâlcea, de unde va veni la Constanța un meșter olar, care va face și demonstrații de lucru la roata olarului. Un meșteșug de veche tradiție este acela al confecționării instrumentelor muzicale populare, reprezentat la Constanța de un meșter din Muntenia. Pielăritul va fi reprezentat de un meșter care confecționează obiecte din piele - opinci, curele, chimire“, se arată într-un comunicat al Muzeului de Artă Populară Constanța.
 
Evenimentul face parte din seria de manifestări pe care muzeul constănțean le dedică promovării meșteșugurilor tradiționale. Anul acesta, sub acest generic au fost organizate manifestările „Țesutul - meșteșug, tradiție, artă“, între 27 și 30 iulie, și „Ziua Universală a iei românești“, care a fost sărbătorită pe 24 iunie.
 
Sursă foto: ZIUA de Constanța

Citește și:  

În acest weekend. Târg de țesături la Muzeul de Artă Populară Constanța

De Sânziene, toată țara se îmbracă în ie. Nu aveți ie? Veniți la Muzeul de Artă Populară Constanța, să vă alegeți una!

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii