Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:59 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tabără de creație la Ostrov, acolo unde „culoarea dobândește străluciri nebănuite“ (galerie foto)

ro

01 Jul, 2015 00:00 3073 Marime text
Filiala Constanța a Uniunii Artiștilor Plastici din România (UAPR) a organizat, la finalul săptămânii trecute, o tabără de creație la Ostrov, pe malul Dunării. Șase artiști plastici, membri ai UAPR, au participat la tabăra de pictură, context în care, inspirați de formele de relief, de cromatică și de jocul de lumini, au realizat o serie de acuarele. Este vorba despre Cătălin Botezatu, Aurelian Broască, Florin Ferendino, Niță Manolescu, Eugenia Leca Botezatu și Niculai Morărescu, pictori care au colindat pe malul Dunării, printre livezi, în căutarea minunilor pe care, ulterior, le-au surprins în lucrările lor.

Filiala Constanța a UAPR intenționează să repete experiența, astfel că, în septembrie, atunci când frunzele capătă nuanțe ruginii, va fi organizată o nouă astfel de tabără de creație, la care vor fi invitați, pe lângă artiștii plastici de la malul mării, pictori din alte orașe.

Despre tabăra de creație de la Ostrov, criticul de artă Doina Păuleanu, director al Muzeului de Artă Constanța, a declarat: „Șase pictori constănțeni, înzestrați cu blocuri de desen și culori, au pornit spre malul Dunării, la Ostrov, acolo unde culoarea dobândește străluciri nebănuite. Inspirați de peisaj, au realizat acuarele transparente și expresive, lucrări ce vor fi prezentate în curând publicului constănțean“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii