Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:43 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spectacol de teatru, de 1 Iunie Copiii din Saligny s-au amuzat la piesa „Cuiul lui Pepelea"

ro

02 Jun, 2010 02:48 1807 Marime text
saligny.jpgCopiii din comuna Saligny au sărbătorit ieri, 1 Iunie. Ei au vizionat un spectacol de teatru organizat în cinstea lor de primăria comunei.

Evenimentul a avut loc la Căminul Cultural Faclia, în sala de spectacol fiind prezenţi 290 de copii de vârstă şcolară şi preşcolară din localităţile componente ale comunei: Ştefan cel Mare, Faclia şi Saligny. Spectacolul a fost organizat la iniţiativa primarului Gabriel Tătulescu, fiind invitată la Căminul Cultural Faclia trupa de teatru a Casei de Cultură Cernavodă. Piesa de teatru a fost o surpriză pentru toţi copiii, mai mari sau mai mici, care s-au amuzat copios la reprezentaţia oferită de actorii din Cernavodă. Piesa „Cuiul lui Pepelea" este inspirată după o snoavă populară românească. Personajul principal, Pepelea, era un om vesel şi poznaş, care, având nevoie de bani, s-a hotărât să-şi vândă casa. Numai că tranzacţia avea şi o clauză. Astfel, din toată casa, Pepelea îşi păstra dreptul de proprietate asupra unui cui înfipt într-o grindă, de care se putea folosi când şi cum dorea. Astfel că, noul proprietar, atunci când îi era lumea mai dragă, se trezea cu Pepelea, care venea să îşi agaţe haina în cui.

12345678.jpg„La propunerea domnului primar, elevii şcolilor din Saligny, Ştefan cel Mare şi Faclia au participat la piesa de teatru «Cuiul lui Pepelea», jucată de Teatrul Casei de Cultură Cernavodă. În cadrul programului, grădinarii de la Grădiniţa Saligny au prezentat un scurt program artistic, iar şcolarii de la Şcoala Ştefan cel Mare au făcut o prezentare de modă, hainele fiind confecţionate din materiale reciclabile: saci de cartofi, muşama şi altele", ne-a declarat Fănica Oprea, directorul Şcolii Saligny. După piesa de teatru, elevii de gimnaziu au prezentat un program artistic alcătuit din poezii compuse chiar de elevi, cu tema 1 Iunie - Ziua Internaţională a Copilului. În paralel cu activităţile cultural-artistice desfăşurate la căminul cultural din Faclia, pe stadion a avut loc un campionat de handbal. Cu prilejul zilei de 1 Iunie, primarul comunei Saligny, Gabriel Tătulescu, a oferit suc şi gogoşi tuturor sărbătoriţilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii