Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sebastian Tegzeşiu „Revenirea acasă este întotdeauna plăcută. Am crescut aici, mi-am făcut debutul în Constanţa, pe această scenă“

ro

03 Apr, 2017 00:00 3590 Marime text
La Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“, luna martie s-a încheiat cu o uvertură, un concert şi o simfonie, sub bagheta dirijorului Mădălin Voicu. 
 
Seara de 31 martie s-a deschis cu uvertura „Egmont“, op. 84 de Ludwig van Beethoven, şi a continuat cu Concertul nr. 5 pentru vioară şi orchestră în La major, KV 219, de Wolfgang Amadeus Mozart, avându-l ca solist pe tânărul constănţean Sebastian Tegzeşiu, care, din noiembrie 2015, este prim-concertmaistru al Stadttheater şi Karnstner Sinfonie Orchestra din Klagenfurt - Austria. După interpretarea concertului de Mozart, la bis, violonistul a cântat adagio din Prima Sonată de Johann Sebastian Bach.
 
„Revenirea acasă este întotdeauna plăcută. Este un sentiment familiar: am crescut aici, mi-am făcut debutul în Constanţa, pe această scenă şi, de-a lungul anilor, am adunat amintiri plăcute alături de această orchestră, de aceşti oameni minunaţi care şi-au dedicat viaţa pentru cultură şi pentru a crea bucurii şi altor oameni şi a oferi sentimente de bine întotdeauna“, a spus tânărul violonist.
 
Referitor la colaborarea cu dirijorul Mădălin Voicu, Sebastian Tegzeşiu a subliniat: „Este pentru prima dată când am colaborat cu maestrul Mădălin Voicu. Mi-a făcut o deosebită plăcere. Este un artist desăvârşit, extraordinar de rafinat şi cu o cultură vastă. Mi-a făcut o mare plăcere să ne cunoaştem şi să colaborăm“.
 
Tânărul violonist, devenit de jumătate de an tăticul unui băieţel, a mărturisit că în prezent se află într-o mică vacanţă acasă, la Constanţa, bucurându-se de compania noului membru al familiei, dar fără să abandoneze proiectele în care este implicat.
 
Seara s-a încheiat cu Simfonia nr. 4 în La major, op. 90, „Italiana“, de Felix Mendelssohn-Bartholdy.
 
Dirijorul Mădălin Voicu, în prezent secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, a moştenit de la tatăl său, violonistul de talie internaţională Ion Voicu, pasiunea pentru muzică.
 
Sursă foto: ZIUA de Constanţa

 Citeşte şi:

13 spectacole în luna aprilie, la Teatrul „Oleg Danovski“ (document)

„Am să fiu eu casa ta”, spune Alexandra Uşurelu. Concert cu band şi orchestră de cameră la Constanţa

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii