Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scaune gigant în fața Muzeului de Artă Constanța. De 5 ani stau acolo. Știți ce reprezintă?

ro

20 Oct, 2016 07:32 7334 Marime text
Un coleg de-al nostru a postat, pe pagina sa de Facebook, cele două scune gigant amplasate în fața Muzeului de Artă Constanța, unde orice trecător se oprește și se întreabă: ce reprezintă?
 
Unii spun că sunt pentru sfatul bătrânilor, alții că acolo se pun la cale, transparent, problemele oculte (!) ale Constanței.

Alții nu fac speculații dar, pe furiș, fac fotografii cu copiii urcați pe ele iar, cei mai tineri, selfie-uri.

Puțini sunt cei care știu că zilele acestea cele două scune au împlinit cinci ani de când sunt instalate acolo odată cu evenimentul cultural româno-bulgar,
desfășurat în octombrie 2011, „Reţeaua universitară transfrontalieră pentru comunicare interculturală”.

În cadrul sesiunii culturale sculptorul bulgar Rumen Dimitrov-Popa a realizat, chiar acolo unde se află acestea, în fața Muzeului de Artă, două scaune gigantice, înalte de aproape doi metri și care reprezintă, România şi Bulgaria.
Proiectul „Reţeaua universitară transfrontalieră pentru comunicare interculturală" a dura 18 luni şi a implicat o cooperare interuniversitară de amploare.

Din România a participat Universitarea Ovidius şi Universitatea din Craiova, în timp ce din Bulgaria a participat Universitatea „Sf. Chiril şi Sf. Metodie" din Veliko-Târnovo (partener principal), Universitatea „Angel Kanchev" din Ruse şi Institutul „Elias Canetti" din Ruse. Întregul proiect și-a propus depăşirea barierelor psihologice şi de neîncredere, precum şi susţinerea creării unei identităţi comune pentru persoanele din regiune.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanta
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii