Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:24 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Primăvara artelor“ a ajuns la cea de-a X-a ediţie. Tinerii artişti pregătesc evenimente deosebite

ro

04 Mar, 2017 00:00 2159 Marime text
Maratonul de evenimente artistice „Primăvara artelor“ a început în prima zi de primăvară, la Constanţa. Proiectul, iniţiat încă din 2008 de către Facultatea de Arte a Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, s-a deschis cu vernisajul expoziţiei interdisciplinare de artă vizuală „Primăvara în imagini“, realizată de studenţii de la specializarea Artă Plastică.
 
„Până pe 15 martie, vă aşteptăm în Grădina Artelor, care va găzdui, în fiecare zi, concerte de muzică de toate genurile, expoziţii, spectacole diverse, happening-uri şi workshop-uri organizate de către studenţii şi masteranzii de la toate specializările Facultăţii de Arte, alături de profesorii coordonatori, în cadrul «Primăverii artelor». În weekend, vă aşteptăm la teatru, în amfiteatrul din parcul Tăbăcărie, un loc special, cu o istorie frumoasă, care merită să revină în atenţia constănţenilor“, a declarat prof. univ. dr. Daniela Vitcu Hanţiu, decanul Facultăţii de Arte a Universităţii „Ovidius“ din Constanţa.
 
„Grădina Artelor“ s-a deschis pe malul lacului Tăbăcărie, în apropiere de Ţara Piticilor, pentru tinerii constănţeni. Un loc feeric, plin de energie şi spirit artistic, în care aceştia vor regăsi toate coordonatele spaţiilor lor preferate şi vor avea parte de experienţe autentice: concerte de muzică de toate genurile, expoziţii, sporturi, extreme sau nu, cafenele, ateliere în care pot realiza obiecte de artă plastică sau pot crea în dimensiunea eco etc. În plus, scena este deschisă tuturor elevilor, liceenilor şi studenţilor talentaţi, care vor să performeze în faţa publicului. Cei care îşi doresc să susţină momente în faţa publicului pot scrie pe pagina de Facebook Gradina Artelor.
 
„Vrem să transformăm acest loc într-un spaţiu dedicat tinerilor şi artelor. Elevii şi studenţii să petreacă timp liber de calitate aici, iar la vară să deschidem o tabără de creaţie, unde să se sculpteze, să se picteze, să organizăm workshop-uri şi alte activităţi artistice“, a declarat asist. univ. drd. Ovidiu Felipov.
 
De asemenea, constănţenii pot găsi în „Grădina artelor“ şi mărţişoare, felicitări şi produse handmade lucrate cu pasiune, într-o diversitate de stiluri, special pentru această perioadă a anului, de către studenţi şi artişti.
 
În acest an, cu ocazia Anului Omagial Ovidius (se împlinesc 2.060 de ani de la naşterea poetului şi se comemorează 2.000 de ani de la moartea sa), Facultatea de Arte a Universităţii „Ovidius“ şi Asociaţia Culturală Mişcarea Teatrală pentru Educaţia Tineretului, partener în cadrul „Primăverii artelor“, vor să readucă în prim-plan amfiteatrul din parcul Tăbăcărie. În weekenduri, acesta va deveni scena mai multor spectacole de teatru, susţinute de către studenţii de la specializarea Arta actorului.
 
Sâmbătă şi duminică, începând cu ora 18.00, în amfiteatrul din parcul Tăbăcărie se va prezenta spectacolul de teatru antic „Medeea“. Vor participa studenţi şi cadre didactice de la specializarea Arta actorului, organizatori fiind prof. univ. dr. Daniela Vitcu Hanţiu şi lect. univ. drd. Stela Cocârlea. Medeea este primul personaj feminin, deosebit de pasional, din tragedia greaca: ea iubeşte fără rezerve, sacrifică tot pentru cel iubit, iar atunci când se simte trădată, se răzbună crunt.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii